Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα περιμένει την απόφαση της Ε.Ε. για τη Super League

Οι Καταλανοί επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν επιστολή από τη Γιουβέντους, στην οποία η ιταλική ομάδα γνωστοποιεί την πρόθεση να αποχωρήσει από το σχέδιο της Super League.

Σε σημερινή (7/6) ανακοίνωσή του, ο καταλανικός σύλλογος επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή με την οποία ο σύλλογος της Γιουβέντους άνοιξε μια συζήτηση για να «αξιολογήσει την πιθανή αποχώρησή του από το σχέδιο της Super League.

«Η Μπαρτσελόνα επιβεβαιώνει ότι έλαβε επιστολή υπογεγραμμένη από τον Τζανλούκα Φερέρο, νυν πρόεδρο της Γιουβέντους, χθες, 6 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες και συμβατικές υποχρεώσεις της, η Μπαρτσελόνα θα διατηρήσει την αυστηρότερη εμπιστευτικότητα σχετικά με τις μελλοντικές συνομιλίες με τη Γιουβέντους προκειμένου να αξιολογήσει την πιθανή απόσυρσή τη από το σχέδιο της Super League».

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του καταλανικού συλλόγου, την οποία αναπαρήγαγαν τα ισπανικά ΜΜΕ.

«Η Μπαρτσελόνα υπενθυμίζει γι΄ άλλη μια φορά ότι το έργο βρίσκεται επί του παρόντος εν μέσω νομικών διαδικασιών εν αναμονή επίλυσης από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

Το ψήφισμα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ουσιαστικό για να διασφαλιστεί η ανάγκη για ασφάλεια δικαίου σχετικά με την επαρκή και ορθή ερμηνεία του νομικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Αυτό το ψήφισμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί τους επόμενους μήνες, θα καθορίσει την τελική θέση της Μπάρτσα σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο καταλανικός σύλλογος.