Skip to main content

Τσιτσιπάς: Στο μέλλον θα αποφύγω τα χάπια μελατονίνης

REUTERS/Benoit Tessier

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε πριν το παιχνίδι με τον Κάρλος Αλκαράθ για τα προημιτελικά του Roland Garros.

O Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον εξαιρετικό, Κάρλος Αλκαράθ, στα προημιτελικά του Roland Garros και μετά το παιχνίδι αποκάλυψε τα προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω χαπιών μελατονίνης.

Παράλληλα, έβγαλε το καπέλο στον Ισπανό τενίστα και μίλησε για την ”μονομαχία” του Αλκαράθ με τον Τζόκοβιτς στους ”4” του τουρνουά.

«Έπαιξε πολύ καλά ο Αλκαράθ, αλλά όχι εξαιρετικά. Ένα πράγμα που θα αποφύγω στο μέλλον είναι τα χάπια μελατονίνης και τον ύπνο πριν από τα ματς, γιατί ξεκάθαρα δεν βοηθάει» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες. Έπαιξα αργά το βράδυ. Όχι πολύ αργά, αλλά αρκετά για να χαλάσει το πρόγραμμά μου κατά έναν τρόπο. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και η αποθεραπεία το πιο σημαντικό πράγματα όταν παίζεις σε σλαμς.

Έκανα το λάθος και στο παρελθόν όταν έπαιξα με τον Νόβακ στο Μπερσί πριν έναν χρόνο, είχα το ίδιο ακριβώς σκορ, όπως στα δύο πρώτα σετ. Μάλλον στη μελατονίνη αρέσει το 1 και το 2. Δεν θέλω να πάρω τίποτα από τον Κάρλος, το παιδί παίζει καλά. Αξίζει να νικά, ας μη μιλάμε γι’ αυτό. Είμαι σκασμένος που είχε αυτή την επιρροή πάνω μου, ας προχωρήσουμε».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον ημιτελικό Αλκαράθ-Τζόκοβιτς, υπογράμμισε: «Ο ένας έχει εμπειρία, ο άλλος έχει πόδια και κινείται σαν τον Speedy Gonzalez, αυτό είναι. Ο ένας μπορεί να βγάλει μεγάλα χτυπήματα, ο άλλος προτιμάει έλεγχο και ακρίβεια για να βάλει πίεση και να κάνει τον αντίπαλο να κινηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».