Skip to main content

Δύσκολη νίκη για το Περιστέρι και 1-0 με ΠΑΟΚ

Ύστερα από αμφίρροπο παιχνίδι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήρε τη νίκη αφήνοντας άποντο τον «Δικέφαλο» στα τελευταία περίπου πέντε λεπτά.

Το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και νίκησε τον ΠΑΟΚ με 71-65 στον πρώτο αγώνα των «μικρών» τελικών της Basket League.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων έκανε το 1-0 απέναντι στον «Δικέφαλο» έχοντας κορυφαίο τον Μπίλαν, που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Τετάρτη (7/6, 19:15), στη Θεσσαλονίκη.

Με τον Μπίλαν να κάνει «πάρτι» στη ρακέτα του ΠΑΟΚ και να σκοράρει τους 10 από τους 15 πρώτους πόντους των «Κυανοκίτρινων» το Περιστέρι προηγήθηκε 15-8 στο 6΄, αλλά όταν βγήκε οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 17-15.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν κοντά στο σκορ, με το Περιστέρι να διατηρεί μικρό προβάδισμα και να κλείνει το ημίχρονο στο +4 (37-33).

Η μακεδονική ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο 26΄, όταν με πέντε συνεχείς πόντους του Σάιμπερτ πήρε προβάδισμα με 49-48.

Έκτοτε ο αγώνας πήγε χέρι-χέρι, με την ομάδα του Σπανούλη να εξισορροπεί την αστοχία της με την κυριαρχία στα ριμπάουντ.

Στα 4΄44΄ πριν τη λήξη ο Σάιμπερτ έδωσε για τελευταία φορά το προβάδισμα στην ομάδα του (63-65), αλλά από εκείνο το σημείο ως τη λήξη ο ΠΑΟΚ έμεινε άποντος κι έχασε το παιχνίδι.