Skip to main content

Ο Μέσι κλίνει προς την Αλ Χιλάλ, απομακρύνεται η «Μπάρτσα»

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Αργεντινός θα λάβει την απόφασή του σε μερικές ημέρες κι εκτιμούν πως η Αλ Χιλάλ βρίσκεται στην pole position.

Ο Λιονέλ Μέσι θα αποφασίσει σύντομα για την επιλογή του μελλοντικού συλλόγου του. Μετά τον τίτλο που κατάκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν την περασμένη εβδομάδα, ο Αργεντινός ετοιμάζεται να παίξει τον 75ο και τελευταίο αγώνα του το Σάββατο απέναντι στην Κλερμόν, για την 38η αγωνιστική (τελευταία) της Ligue 1.

Στη συνέχεια θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, αφού για μερικούς μήνες είχε σκεφτεί να κάνει χρήση της επιλογής στο συμβόλαιο για συν έτος. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τελικά, αλλά ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει αρκετές επιλογές για να συνεχίσει την καριέρα του.

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo ο «ψύλλος» θα πάρει την απόφασή του τις επόμενες μέρες, χωρίς απαραίτητα να την αποκαλύψει άμεσα στον κόσμο.

Η Marca αναφέρει πως αυτή τη στιγμή η τάση είναι να παίξει στη Σαουδική Αραβία. Εκπρόσωποι της Αλ Χιλάλ ξεκίνησαν συζητήσεις με το περιβάλλον του πριν από αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο σύναψης του επικερδούς συμβολαίου του ως πρεσβευτής τουρισμού της χώρας.

Ο Αργεντινός έχει στα χέρια του μια συγκλονιστική πρόταση 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για συμβόλαιο δύο σεζόν, που καλύπτει ευρύτερες πτυχές, πέρα από τον αθλητικό χώρο.

Επίσης, κι άλλοι διάσημοι παίκτες έχουν «φλερτ», όπως ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ο Άνχελ Ντι Μαρία ή ο Ζόρντι Άλμπα, ενώ στο στόχαστρο του σαουδαραβικού ποδοσφαίρου βρίσκεται και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Τέτοιες μεταγραφές, εκτός του πρεστίζ θα χρησιμεύσουν επίσης ως πολιτικό και κοινωνικό εργαλείο που θα εξομαλύνει την εικόνα της χώρας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πιθανής υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030 ή το 2034.