Skip to main content

Με κινητήρες Honda από το 2026 η Aston Martin

EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT

Οι δύο πλευρές δήλωσαν πως θα συνεργαστούν για να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι από το 2026 θα χρησιμοποιεί κινητήρες Honda στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, ορίζοντας τη συμφωνία με τον ιαπωνικό κολοσσό ως «το τελευταίο κομμάτι του παζλ» για να στοχεύει στην κορυφή.

Η Honda αποχώρησε επίσημα από το σιρκουί το 2021 αλλά διατηρεί δεσμούς με τη Red Bull και τη δορυφορική ομάδα των «Ταύρων», AlphaTauri.

Η ανακοίνωση έγινε την παραμονή του GP του Μοντεκάρλο, που βλέπει την εντυπωσιακή φέτος Aston Martin δεύτερη πίσω από τη Red Bull στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Η Aston θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από κινητήρες της Mercedes ως το 2026, όταν θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στο τεχνικό τοπίο της Formula 1, καθώς τα υβριδικά κινητήρια σύνολα βασίζονται περισσότερο στην ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί 100% βιώσιμο καύσιμο.

Έως εκείνη τη χρονιά η Red Bull και η AlphaTauri θα τροφοδοτούνται από τη Ford, ενώ η Audi θα μπει επίσης στο πρωτάθλημα βάσει συμφωνίας με την ομάδα της Sauber, που σήμερα είναι γνωστή ως Alfa Romeo και τροφοδοτείται από τη Ferrari.

«Ένας από τους κύριους λόγους για την απόφασή μας να ανταποκριθούμε στη νέα πρόκληση είναι ότι η κορυφαία κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού προσπαθεί να γίνει πιο βιώσιμη, ένας στόχος που συνάδει με την επιθυμία μας να βρούμε λύσεις ουδέτερες από άνθρακα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τοσιχίρο Μίμπε.

«Μοιραζόμαστε την ίδια στάση και την ίδια αποφασιστικότητα για τη νίκη, οπότε από το 2026 θα παλεύουμε για τον τίτλο».

naftemporiki.gr