Skip to main content

Η Ευρώπη υποκλίνεται στη Μάντσεστερ Σίτι

REUTERS/Molly Darlington

Συγκλονισμένη η ποδοσφαιρική Γηραιά Ήπειρος από τη μοναδική παράσταση της ποδοσφαιρικής φονικής μηχανής του Γκουαρντιόλα, που έκανε σκόνη και θρύψαλα τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με διθυράμβους υποδέχθηκε ο ευρωπαϊκός και ιδιαίτερα ο αγγλικός Τύπος τη μοναδική χθεσινή παράσταση της Μάντσεστερ Σίτι, που «ταπείνωσε» με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Στην Αγγλία, η Daily Telegraph ευχαρίστησε τους «Πολίτες» με ένα υπέροχο πρωτοσέλιδο: «Το αριστούργημα του Πεπ». Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι «οι παίκτες της Σίτι ταπείνωσαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέταξαν στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ. Ο Γκουαρδιόλα ζητά από τους παίκτες του να φανταστούν τους εαυτούς τους να κατακτούν ένα ιστορικό τρεμπλ».

Για την Daily Express ήταν «Φόνος στα μπλε»! «Ο Μπερνάρντο ηγήθηκε της επίθεσης και η Σίτι κατέστρεψε τη Ρεάλ», γράφει η εφημερίδα. Η Manchester Evening News είναι επίσης ενθουσιασμένη και τιτλοφορείται «Η υπόθεση εκδικάζεται»!

«Η ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Ρεάλ για να φτάσει στον τελικό του Champions League, σε μια εξαιρετική βραδιά στο “Έτιχαντ”», έγραψε η τοπική εφημερίδα.

Από την πλευρά του, ο Guardian υπογραμμίζει τη δήλωση του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το παιχνίδι που εστίασε  στις προηγούμενες αποτυχίες του, κάτι που επέτρεψε στην ομάδα του να επιστρέψει πιο δυνατή: «Ο πόνος μάς παρακίνησε», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής που πήρε «βάναυση εκδίκηση από τη Ρεάλ», κρίνει η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, φυσικά, το πρωινό ξύπνημα ήταν δύσκολο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε το στέμμα της αλλά πάνω από όλα δέχτηκε ένα τεράστιο χτύπημα με αυτή τη συντριπτική ήττα. «Η Σίτι έδιωξε τους Μαδριλένους από το Champions League με μια βραδιά που θα μείνει στην ιστορία», έγραψε η As.

Για τη Marca, είναι «η Ρεάλ πέρασε μια μαύρη βραδιά απέναντι στην υπέροχη ομάδα της Σίτι. Οι “Μερένχες” έζησαν ενενήντα εφιαλτικά λεπτά. Ο Κουρτουά απέτρεψε μια σκανδαλώδη ήττα μπροστά σε μια γενική κατάρρευση», σημειώνει η εφημερίδα της Μαδρίτης.

naftemporiki.gr