Skip to main content

Πρώτη φιναλίστ του Champions League η Ίντερ

REUTERS/Alberto Lingria

Η ομάδα του Ιντσάγκι προκρίθηκε με δύο νίκες απέναντι στη Μίλαν, παίρνοντας εκδίκηση για τους δύο προγενέστερους αποκλεισμούς της.

Η Ίντερ επέστρεψε στον τελικό του Champions League, 13 χρόνια μετά την τελευταία φορά κι έγινε η πρώτη φιναλίστ της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Ήταν το 2010, όταν οι «Νερατζούρι», υπό την καθοδήγηση του Ζοζέ Μουρίνιο, είχαν νικήσει στο «Μπερναμπέου» της Μαδρίτης με 2-0 την Μπάγερν, κατακτώντας τον τρίτο τίτλο τους στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων του πλανήτη.

Με παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην τυπικά γηπεδούχο συμπολίτισσα Μίλαν, καθώς οι Λομβαρδοί έχουν κοινό γήπεδο το «Μεάτσα», η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι τους «Ροσονέρι», αυτή τη φορά με 1-0 χάρη στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 74΄.

Η Ιντερνατσιονάλε Μιλάνο, όπως είναι το επίσημο όνομα του συλλόγου, ετοιμάζει τις αποσκευές της για τον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, με αντίπαλο είτε τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα είτε τη Ρεάλ Μαδρίτης του «Μιλανίστα» Κάρλο Αντσελότι.

Να σημειωθεί πως οι δύο άσπονδοι αντίπαλοι είχαν συναντηθεί άλλες δύο φορές σε επίπεδο Champions League, με την πρόκριση να πηγαίνει και τις δύο φορές στη Μίλαν.