Skip to main content

Παλίκουτσα: Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στον Άρη, θέλω μια πεινασμένη ομάδα

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα μίλησε για όσα έρχονται με τον ίδιο στη τεχνική διεύθυνση του συλλόγου.

Το σχέδιό του για τον Άρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ανέλυσε ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ρόμπερτ Παλίκουτσα. Ο Κροάτης παράγοντας τόνισε πως θα αλλάξει το ρόστερ σε σημαντικό βαθμό, αναφέρθηκε στο οργανωτικό κομμάτι και ξεκαθάρισε πως θέλει να «χτίσει» μια ομάδα που θα πεινάει για επιτυχίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής στην πρώτη του τοποθέτηση στον Άρη:

«Αυτό που βλέπω και νιώθω είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται με αφοσίωση. Χρειάζεται όμως να κάνουμε παρεμβάσεις. Χρειάζεται ενίσχυση. Να κάνουμε το κλαμπ πιο επαγγελματικό σε όλα τα επίπεδα. Στις ακαδημίες υπάρχουν top ταλέντα και πάνω σε αυτά θέλουμε να δουλέψουμε και να επενδύσουμε. Κάναμε πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο σε ένα 15χρονο, αλλά θέλει να το σκεφτεί. Προφανώς δεν έχει πειστεί από τις ακαδημίες και το περιβάλλον. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το κομμάτι».

Για την παραμονή του Τόλη Τερζή και αν ήταν δική του απόφαση: «Αποφάσισα μαζί με τον πρόεδρο. Ήταν μία κοινή απόφαση. Παρακολουθώ τις προπονήσεις του, Δουλεύει με πάθος, αφοσίωση. Μίλησα και με τους παίκτες. Όλοι μου είπαν πολύ καλά λόγια για τις προπονήσεις του και την ανάλυση που κάνει, για τη δική μας ομάδα και τον αντίπαλο. Έχω κάνει και τη σχετική μου έρευνα όλο αυτό το διάστημα. Αποφασίσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή. Θα γίνουν προσθήκες στο τεχνικό τιμ. Θα του δώσουμε όλα τα εχέγγυα. Επαγγελματικά στελέχη. Να εκσυγχρονίσουμε το τεχνικό τιμ. Ο Τερζής αξίζει αυτή την ευκαιρία. Φέτος είχαμε τρεις προπονητές. Το γεγονός ότι η ομάδα τερμάτισε 5η, δείχνει κάτι. Τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ο πρόεδρος έκανε μεγάλη επένδυση σε προπονητές αλλά στο τέλος η ομάδα δεν είχε την πρόοδο που περίμενε. Οπότε η απόφασή μας είναι τα χρήματα αυτά να επενδυθούν μέσα στην ομάδα, για την ενδυνάμωση της, μαζί με τις προσθήκες στο τεχνικό τιμ».

Για το τι Άρη θέλει να δει τη νέα σεζόν στο γήπεδο: «Να δημιουργήσουμε μία ομάδα με ισορροπία. Θέλω η ομάδα να παίζει επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Φέτος είχαμε ποιότητα μπροστά αλλά χρειάζονται και παίκτες με ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως ο Νταρίντα, για να χτίσουμε πάνω σε αυτούς. Από. την άλλη χρειαζόμαστε νέους παίκτες, πεινασμένους για διακρίσεις και δουλειά. Να βοηθήσουν την ομάδα και να εξελιχθούν, όπως ο Πάλμα. Θέλουμε και τέτοιους παίκτες. Να φτιάξουμε μία ομάδα που θα χαρακτηρίζεται από ομαδικό πνεύμα και σε αυτό θα δουλέψουμε αρκετά το καλοκαίρι.

Υπάρχουν παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και δεν θα τους ανανεώσουμε. Υπάρχουν παίκτες με τους οποίους συζητάμε για να μείνουν. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν συμβόλαιο αλλά τους έχουν ενημερώσει ότι δεν έχουν μέλλον στη ομάδα. Το καλοκαίρι και τον χειμώνα θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για μία ομάδα με τριετές πλάνο. Η προετοιμασία ξεκινάει στις 12 Ιουνίου. Θέλουμε να δουλέψουμε σε πολλά κομμάτια για να παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα δώσει χαρές στον κόσμο. Οι φίλοι του Αρη είναι εκπληκτικοί, δίπλα μας αλλά πρέπει να τους δώσουμε κάτι. Να… ανάψουμε τη φλόγα, για να είναι πιο μαζικά δίπλα μας».

Για το αν ενεργοποιηθεί η ρήτρα παραμονής του Καμαρά: «Υπάρχει όρος παραμονής για τον Καμαρά, αλλά δεν θα τον ενεργοποιήσουμε. Μπορώ να βρω έναν παίκτη καλύτερο και με λιγότερα χρήματα».

Για την περίπτωση πώλησης του Πάλμα, είπε: «Δεν υπάρχει μόνο η Σκωτία. Φέτος έκανε καλά παιχνίδια, Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον από Βόρεια και Νότια Αμερική. Ισχυρές ομάδες. Θα περιμένουμε. Ο παίκτης θέλει να πάρει την καλύτερη απόφαση για αυτόν. Θα ξεκουραστεί και θα ετοιμαστεί για τη νέα σεζόν. Έχουμε θέσει ένα συγκεκριμένο ποσό και δεν θα πέσουμε. Είναι πολύ καλός ώστε να τον πουλήσουμε για… ψίχουλα. Μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο. Θα δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες μέρες. Δεν είμαστε ακόμα σε φάση που μπορεί να τελειώσει άμεσα η πώλησή του. Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε θα μείνει στον Άρη».

Για τα προβλήματα που υπήρξαν στην ομάδα με πειθαρχικά παραπτώματα: «Όταν ήρθα εδώ, από τις πρώτες μέρες διαπίστωσα πειθαρχικά ζητήματα. Δεν ήταν εύκολο όμως για τον προπονητή να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε εν μέσω υποχρεώσεων. Υπήρχαν περιπτώσεις που έπρεπε να τιμωρηθούν πέντε παίκτες αλλά είχαμε θέματα και τον Βόλο κοντά. Ήταν πράγματα που έπρεπε να μετρήσει και να πάρει τις αποφάσεις του. Ο προπονητής μιλούσε με τους παίκτες, όπως και εγώ. Έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Υπήρχαν παίκτες που ήταν σε λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Τέτοιες συμπεριφορές μεταφέρονται μέσα στο γήπεδο. Παίκτες με γεμάτα βιογραφικά που όμως δεν μπήκαν στο… πετσί της ομάδας».

Για τις πιθανές πωλήσεις και πως θα κινηθεί σε αυτόν τον τομέα: «Πέρυσι πουλήσαμε έναν παίκτη 5 εκατ. ευρώ. Φέτος θέλουμε να το αυξήσουμε στα 6 εκατ. Να έχουμε παίκτες με μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. Θα κοιτάξουμε να αναβαθμίσουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Το μπάτζετ θα είναι περίπου ίδιο και υπάρχει η διαβεβαίωση από τον πρόεδρο ότι θα το ανεβάσει εφόσον χρειαστεί».