Skip to main content

Στην Ίντερ το προβάδισμα για τον τελικό

REUTERS/Alessandro Garofalo

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι νίκησε με 2-0 τη Μίλαν στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης.

Η Ίντερ θριάμβευσε στο ντέρμπι της Λομβαρδίας επικρατώντας της τυπικά γηπεδούχου Μίλαν με 2-0 στο «Σαν Σίρο», στον πρώτο από τους δύο αγώνες των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατά συνέπεια οι «Νερατζούρι» αγκάλιασαν την πρόκριση στον τελικό της 10ης Ιουνίου, όπου θα βρεθεί ο νικητής της άλλης σπουδαίας αναμέτρησης, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στη συμπολίτισσα Μίλαν, με τον Έντιν Ντζέκο να ανοίγει το σκορ στο 8΄ και τον Χένρικ Μιχιταριάν να «εκτελεί» τον Μάικ Μενιάν για το 2-0, στο 11ο λεπτό.

Η Μίλαν στάθηκε τυχερή στο 16΄, όταν ένα φοβερό σουτ του Χακάν Τσαλχάνογλου έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Αφού πέρασε η τρικυμία των πρώτων 45 λεπτών η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ανασυντάχθηκε στο ημίχρονο και ξεκίνησε για το γρήγορο στο δεύτερο μέρος, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Ντίαζ στο 49΄ και Μεσάιας στο 51΄, οι προσπάθειες των οποίων πέρασαν δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αντρέ Ονάνα.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία όμως έχασε ο Τονάλι στο 63΄, καθώς το σουτ που έκανε χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πομπέγκα έκανε το γυριστό αλλά ο Ονάνα ήταν στη σωστή θέση.