Skip to main content

Aγνή ναπολιτάνικη τρέλα για την κατάκτηση του Σκουντέτο

EPA/CIRO FUSCO

Κομμάτια από το χορτάρι του Φρίουλι, συνθήματα μέσα σε εκκλησία, ατελείωτο πάρτι στους δρόμους και στο μνημείο του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν μερικές από τις σκηνές που ακολούθησαν τη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Νάπολι.

Η Νάπολι ζούσε και ανέπνεε εδώ και τριάντα τρία χρόνια με την ελπίδα και την προσμονή για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος και από το βράδυ της Πέμπτης ο ιταλικός νότος βιώνει μοναδικές στιγμές.

Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί των Παρτενοπέι βγήκαν στους δρόμους και γλέντησαν μέχρι τα ξημερώματα για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.

Ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των οπαδών ακούστηκαν μέσα σε εκκλησία, με τους πιστούς να τραγουδούν: «Θα είμαι μαζί σου, κι εσύ δεν πρέπει να τα παρατήσεις, έχουμε ένα όνειρο μέσα στην καρδιά, η Νάπολι να ξαναγίνει πρωταθλήτρια».

Χιλιάδες φίλαθλοι πήγαν στο μνημείο του Μαραντόνα όπου και έστησαν πάρτι μέχρι το πρωί ενώ μετά το τέλος του αγώνα με την Ουντινέζε, οπαδοί της Νάπολι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Φρίουλι και έκοψαν κομμάτια από το χορτάρι, ώστε να τα πάρουν για ενθύμιο!

Πάντως, κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών δεν έλειψαν και οι άσχημες στιγμές, καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ιταλία, υπάρχει ένας νεκρός και επτά τραυματίες.

REUTERS/Guglielmo Mangiapane
REUTERS/Ciro De Luca