Skip to main content

Ισοφάρισαν τις σειρές τους (2-2) Ρεάλ και Μακάμπι

Η «Βασίλισσα» απάντησε στην Παρτίζαν με δύο νίκες στο Βελιγράδι μετά τις δύο ήττες στη Μαδρίτη, ενώ η «ομάδα του λαού» νίκησε τη Μονακό με διαφορά 35 πόντων.

Ένα καλάθι (συν φάουλ) του Ταβάρες στα 54΄΄ πριν τη λήξη επέτρεψε στη ΡΦεάλ Μαδρίτης να πληρώσει με το τη ίδιο νόμισμα την Παρτίζαν Βελιγραδίου και με δύο συνεχείς νίκες (85-78 η αποψινή) στη «Σταρκ Αρένα» της σερβικής πρωτεύουσας να εξαϋλώσει το πλεονέκτημα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι Σέρβοι είχαν νικήσει τη «Βασίλισσα» και στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Μαδρίτη και φαίνονταν κοντά σε ένα εκπληκτικό sweep (3-0), αλλά η Ρεάλ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, με ανάλογα βαριά φανέλα και το απέδειξε κερδίζοντας τα επόμενα δύο ματς μέσα σε μια έδρα που «κόχλαζε» από 18.000 θεατές.

Πλέον, η προημιτελική αυτή σειρά θα κριθεί στην Ισπανία στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου. Πριν την έναρξη οι οπαδοί της Παρτίζαν πέταξαν λευκά τριαντάφυλλα στη μνήμη των θυμάτων του αδιανόητου μακελειού της Τετάρτης, στο οποίο 14χρονος μαθητής σκότωσε στο Βελιγράδι οκτώ συμμαθητές του και τον φύλακα.

Ο Ταβάρες είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντοι ήταν ο απολογισμός και του Χάνγκα. Από 14 σημείωσαν οι Μούσα και Ντεκ. Ο Παπαπέτρου προσπάθησε στα 31 λεπτά που έμεινε στο παρκέ για τους Σέρβους (18 πόντοι), ενώ 25 πέτυχε ο ΛεΝτέι.

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι υπερασπίστηκε την έδρα της στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι συντρίβοντας τη Μονακό με 104-69 και ισοφαρίζοντας επίσης σε 2-2 αυτή τη σειρά των πλέι οφ με τους Μονεγάσκους.

Το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, που θα κρίνει την ομάδα η οποία θα ταξιδέψει στο Κάουνας για το Φάιναλ-4, θα διεξαχθεί στο Μονακό, επίσης στις 10 Μαΐου.

Πρωταγωνιστές των Ισραηλινών ήταν οι Μπράουν και Μπάλντγουϊν με 22 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τη Μονακό ξεχώρισε ο Τζέιμς με 13.