Skip to main content

Φρέναρε τη Ρόμα και μπήκε στο «κόλπο» η Αταλάντα

EPA/MICHELE MARAVIGLIA

Η ομάδα του Γκασπερίνι εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των «Τζαλορόσι» από τον εξουθενωτικό αγώνα με τη Φέγενορντ την περασμένη Πέμπτη κι έφτασε σε μια νίκη που την φέρνει κοντά στην Ευρώπη.

Η Αταλάντα παρέμεινε στην κούρσα για την Ευρώπη νικώντας τη Ρόμα με 3-1 στο Μπέργκαμο, ίσως στην τελευταία καλή ευκαιρία της για να σώσει τη σεζόν και να διεκδικήσει μέχρι τέλους έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «Τζαλορόσι», κουρασμένοι από την παράταση του αγώνα με τη Φέγενορντ την περασμένη Πέμπτη στο Γιουρόπα Λιγκ, «χαλιναγωγήθηκαν» σε τακτικό επίπεδο από το συγκρότημα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και είδαν το νικηφόρο σερί τους στο πρωτάθλημα να σταματά στις τρεις επιτυχίες, αλλά διατηρούν την τέταρτη θέση.

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 31η αγωνιστική στο Καμπιονάτο οι «Μπεργκαμάσκι» εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και προηγήθηκαν στο 39ο λεπτό με τον Μάριο Πάσαλιτς, για να διπλασιάσει ο Ραφαέλ Τολόι στο 74΄.

Ο Λορέντσο Πελεγκρίνι έδωσε ελπίδες στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μειώνοντας στο 83΄ αλλά στο επόμενο λεπτό ο Τέουν Κουπμάινερς έγραψε το τελικό 3-1, από «γκάφα» του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Ρούι Πατρίσιο.

Στα αρνητικά για τη Ρόμα, εκτός της ήττας, ο τραυματισμός του Ντιέγκο Γιορέντε κι εκείνος του Πάουλο Ντιμπάλα, που ολοκλήρωσε τον αγώνα κουτσαίνοντας, με τους πρωτευουσιάνους να ξεκινούν 11 και να τελειώνουν… 9,5.

Η Ρόμα παρέμεινε στους 56 βαθμούς ενώ η Αταλάντα έφτασε στους 52 και είναι έβδομη. Η (έκτη) Ίντερ έχει 54, ενώ μαζί τους Ρωμαίους βρίσκεται η Μίλαν και τρίτη είναι η Γιουβέντους με 59 ενώ η (δεύτερη) Λάτσιο έχει 61, οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη της Serie A.

Με απλά λόγια, έξι ομάδες παλεύουν για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς το πρωτάθλημα είναι «καπαρωμένο» από τη Νάπολι, ενώ η πέμπτη θέση οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ και η έκτη στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.