Skip to main content

Προβάδισμα για Περιστέρι και ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Σπανούλη νίκησε την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, ενώ ο «Δικέφαλος» υπέταξε ύστερα από μάχη τον Προμηθέα Πάτρας.

Το Περιστέρι υπερασπίστηκε την έδρα του στην πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ με την ΑΕΚ, επιβλήθηκε της Ένωσης με 87-73 χάρις στην εξαιρετική τέταρτη περίοδό του και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι», αν και κατάφεραν να κάνουν τεράστια ανατροπή επιστρέφοντας από το -19 στο 16΄ και να πάρουν προβάδισμα με τρεις πόντους ύστερα από 10 λεπτά, έμειναν από δυνάμεις στο τελευταίο δεκάλεπτο σκοράροντας μόλις 10 πόντους, όλους με βολές καθώς είχαν 0/14 σουτ σε αυτό το διάστημα.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Ντένμον με 29 πόντους. Άλλους 15 πρόσθεσε ο Φρανσίσκο, ενώ ο Μπιλάν είχε 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για την ΑΕΚ, Φλιώνης και Γουίλιαμς σκόραραν από 17 πόντους.

Νωρίτερα, με κορυφαίους Σαλούστρο και Ρένφρο ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Πυλαία με 78-75 τον Προμηθέα Πάτρας κι έκανε το 1-0 στη σειρά, σε μία συναρπαστική αναμέτρηση.

Mε 18 πόντους και 14 ριμπάουντ ο Σαλούστρος έδωσε ώθηση στην ομάδα του για να κάνει το πρώτο βήμα. Ο Φράνκε είχε επίσης 18 ενώ ο Ρένφρο τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από τον Προμηθέα ο Κόντιτ ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους.