Skip to main content

Νίκη τίτλου με Φεράν για την Μπαρτσελόνα

REUTERS/Albert Gea

Η ομάδα του Τσέβι επιβλήθηκε των «Ροχιμπλάνκος» στο ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το 27ο πρωτάθλημα της Ιστορίας της και πρώτο από το 2019.

Θεωρητικά το παιχνίδι απέναντι στην προερχόμενη από έξι συνεχείς νίκες Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν πολύ δύσκολο για την Μπαρτσελόνα, που είχε να επιδείξει δύο διαδοχικές ισοπαλίες, με Χιρόνα και Χετάφε.

Το «Καμπ Νου» ωστόσο έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους «Μπλαουγκράνα» για να φτάσουν στη νίκη με 1-0 και να επαναφέρουν τη διαφορά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στους 11 βαθμούς, οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Τσάβι είχε την κατοχή αλλά οι ευκαιρίες ανήκαν στο συγκρότημα του «Τσόλο» Σιμεόνε, που είχε δοκάρι με τον Γκριεζμάν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και είδε τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση σε νέα προσπάθεια του Γάλλου, στο 35΄.

Τελικώς το σκορ άνοιξε πριν τη λήξη του ημιχρόνου αλλά για τους γηπεδούχους με τον Φεράν Τόρες, ο οποίος τελείωσε όμορφα μια εντυπωσιακή δική του προσπάθεια στο 44΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας έγινε… ροντέο και οι χαμένες ευκαιρίες πολλές. Ο Ραφίνια στο 73΄ «κατόρθωσε» να χάσει το 2-0 καθώς δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στο άδειο τέρμα.

Ένα λεπτό αργότερο ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε «τακουνάκι» του Γκριεζμάν από κοντά, ενώ ο Λεβαντόφσκι αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Όμπλακ στο 77΄, ενώ μπορούσε να σιγουρέψει το γκολ με πάσα στον Ραφίνια.