Skip to main content

Στάση «Άνφιλντ» για την Άρσεναλ

REUTERS/Phil Noble

Η πρωτοπόρος της Premier League προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Λίβερπουλ αλλά στο τέλος έφυγε και ευχαριστημένη που βρήκε ένα βαθμό.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο σκόραρε στο 87ο λεπτό κι έσωσε ένα βαθμό για τη Λίβερπουλ ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ», στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής στην Αγγλία.

Ταυτόχρονα, η κεφαλιά του Βραζιλιάνου επιθετικού στέρησε από την πρωτοπόρο της Premier League την όγδοη συνεχή νίκη, που θα ήταν η πρώτη της Άρσεναλ στην έδρα των «Κόκκινων» από το 2012.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα φάνηκε έτοιμη να επαναφέρει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στο +8, προτού ο Φιρμίνο σκοράρει μετά τη σέντρα του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στο δεύτερο δοκάρι.

Η Άρσεναλ είχε πάρει το προβάδισμα με γκολ του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι στο 8ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια προετοίμασε το 0-2 για τον συμπατριώτη Γκάμπριελ Ζεσούς, στο 28΄.

Ο Μο Σαλάχ μείωσε στο 42΄ αλλά στις αρχές του β΄ ημιχρόνου έχασε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ, για να ισοφαρίσει τελικά ο Φιρμίνο με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.

Η Άρσεναλ έχει 73 βαθμούς σε 30 αγώνες, έξι βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Σίτι (29 παιχνίδια), ενώ η Λίβερπουλ είναι όγδοη με 44 βαθμούς σε 29 αγώνες.

Νωρίτερα η Λιντς υποδέχθηκε στο «Έλαντ Ρόουντ» την Κρίσταλ Πάλας σε παιχνίδι «ζωής και θανάτου» για την παραμονή, ειδικά για τους γηπεδούχους.

Η νίκη ήταν επιτακτική για τα «Παγώνια», που όμως γνώρισαν πανωλεθρία με 5-1 (21΄ Μπάμφορντ – 45΄+1 Γκουεχί, 53΄,78΄ Τζ. Αγιού, 56΄ Εζε, 70΄ Έντουαρντ) από τους «Αετούς» του Ρόι Χότζσον, που έκαναν το «2Χ2» με τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο τους.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.