Skip to main content

Στάση «Άνφιλντ» για την Άρσεναλ

REUTERS/Phil Noble

Η πρωτοπόρος της Premier League προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Λίβερπουλ αλλά στο τέλος έφυγε και ευχαριστημένη που βρήκε ένα βαθμό.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο σκόραρε στο 87ο λεπτό κι έσωσε ένα βαθμό για τη Λίβερπουλ ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ», στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής στην Αγγλία.

Ταυτόχρονα, η κεφαλιά του Βραζιλιάνου επιθετικού στέρησε από την πρωτοπόρο της Premier League την όγδοη συνεχή νίκη, που θα ήταν η πρώτη της Άρσεναλ στην έδρα των «Κόκκινων» από το 2012.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα φάνηκε έτοιμη να επαναφέρει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στο +8, προτού ο Φιρμίνο σκοράρει μετά τη σέντρα του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στο δεύτερο δοκάρι.

Η Άρσεναλ είχε πάρει το προβάδισμα με γκολ του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι στο 8ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια προετοίμασε το 0-2 για τον συμπατριώτη Γκάμπριελ Ζεσούς, στο 28΄.

Ο Μο Σαλάχ μείωσε στο 42΄ αλλά στις αρχές του β΄ ημιχρόνου έχασε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ, για να ισοφαρίσει τελικά ο Φιρμίνο με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.

Η Άρσεναλ έχει 73 βαθμούς σε 30 αγώνες, έξι βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Σίτι (29 παιχνίδια), ενώ η Λίβερπουλ είναι όγδοη με 44 βαθμούς σε 29 αγώνες.

Νωρίτερα η Λιντς υποδέχθηκε στο «Έλαντ Ρόουντ» την Κρίσταλ Πάλας σε παιχνίδι «ζωής και θανάτου» για την παραμονή, ειδικά για τους γηπεδούχους.

Η νίκη ήταν επιτακτική για τα «Παγώνια», που όμως γνώρισαν πανωλεθρία με 5-1 (21΄ Μπάμφορντ – 45΄+1 Γκουεχί, 53΄,78΄ Τζ. Αγιού, 56΄ Εζε, 70΄ Έντουαρντ) από τους «Αετούς» του Ρόι Χότζσον, που έκαναν το «2Χ2» με τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο τους.