Skip to main content

Χρυσή νίκη της ΑΕΚ με Πινέδα

Με γκολ του Μεξικανού άσου της η Ένωση πέρασε από το Πανθεσσαλικό στάδιο νικώντας 1-0 τον Βόλο και παραμένει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην αξιοποίησε την OPAP Arena τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές ως γηπεδούχος, αλλά εκτός έδρας τα πηγαίνει περίφημα.

Μετά το «διπλό» στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή η Ένωση πέρασε απόψε και από το Πανθεσσαλικό στάδιο επικρατώντας 1-0 του Βόλου και στη χειρότερη γι΄ αυτήν περίπτωση θα είναι ισόβαθμη του Παναθηναϊκού μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής, εφόσον οι «πράσινοι» δεν αφήσουν βαθμούς στο «Κλ. Βικελίδης».

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δε χρειάστηκε να παίξει στα «κόκκινα» για να πάρει τους τρεις βαθμούς, που την ανέβασαν στους 66, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας έμεινε στους 40.

Με πίεση ψηλά, η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Μια σέντρα-σουτ του Ελίασον δεν βρήκε αποδέκτη στο 3΄ αλλά στο 9ο λεπτό σημειώθηκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όταν ο Αραούχο με το κεφάλι έδωσε στον Λιβάι, που «έστρωσε» για την εκτέλεση του Πινέδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι Θεσσαλοί δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία τους στο 51΄, με τον Ντέλετιτς να σεντράρει και τον Αθανασιάδη να ίπταται για να μπλοκάρει την κεφαλιά του Κάτσε.

Ο Πινέδα έγινε ξανά επικίνδυνος στο 58΄, όταν στο σουτ που έπιασε η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 69΄, με τον Λιβάι να κλέβει από το λάθος του Λούνα, να περνάει και τον Κλέιμαν, αλλά να αστοχεί από πλάγια.

Ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε διαγώνιο πλασέ του Αραούχο στο 77΄ και τέσσερα λεπτά αργότερα σουτ του Τσούμπερ βρήκε δίχτυα από την εξωτερική πλευρά, ενώ σουτ του Γκατσίνοβιτς μπλόκαρε ο Κλέιμαν στο 87΄, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα.