Skip to main content

Παράσταση της Μίλαν στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»

REUTERS/Ciro De Luca

Η ομάδα του Πιόλι ήταν σαν βγαλμένη από τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας της και θριάμβευσε στο γήπεδο της Νάπολι επί της βέβαιης πρωταθλήτριας Ιταλίας με το εκπληκτικό 4-0.

Ο Ραφαέλ Λεάο σκόραρε δύο φορές και οδήγησε τη Μίλαν σε μια εκπληκτική εκτός έδρας νίκη επί της πρωτοπόρου και ουσιαστικά βέβαιης πρωταθλήτριας Νάπολι με το εκκωφαντικό 4-0, που ανέβασε την ομάδα του Στέφανο Πιόλη στην τρίτη θέση της Serie A.

Η Μίλαν έχει 51 βαθμούς, έναν μπροστά από την τέταρτη Ίντερ Μιλάνο και τέσσερις πίσω από τη δεύτερη Λάτσιο, ενώ οι «Παρτενοπέι» βρίσκονται στην κορυφή με 16 βαθμούς διαφορά από τους δεύτερους «Λατσιάλι».

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μετά από 17 λεπτά αγώνα, όταν ο Μπραχίμ Ντίαζ έστειλε μια πλάγια μπαλιά στον Λεάο, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον τερματοφύλακα της Νάπολι, Άλεξ Μερέτ.

Ο Ντίαζ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του οκτώ λεπτά αργότερα και οι «Ροσονέρι» ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι 14 λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, με τον Λεάο να πραγματοποιεί φανταστική προσπάθεια για το 0-3.

Η Μίλαν έδωσε διαστάσεις θριάμβου όταν ο Αλέξις Σαλεμάκερς έγραψε το 0-4 στο 67ο λεπτό, τελειώνοντας μια σόλο προσπάθεια κατά την οποία ξεπέρασε τέσσερις αμυντικούς πριν περάσει τη μπάλα μέσα από τα πόδια του Μερέτ.

Αποτελέσματα και σκόρερ (28η ημέρα, Κυριακή 2 Απριλίου):

  • Μπολόνια-Ουντινέζε 3-0 (3΄ Ποσχ, 12΄ Μόρο, 49΄ Μπάροου)
  • Μόντσα-Λάτσιο 0-2 (13΄ Πέδρο, 56΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς)
  • Σπέτσια-Σαλερνιτάνα 1-1 (70΄ Σομοντούροφ – 43΄ αυτ. Καλντάρα)
  • Ρόμα-Σαμπντόρια 3-0 (57΄ Βαϊνάλντουμ, 88΄ πεν. Ντιμπάλα, 90΄+4 Ελ Σαράουϊ)
  • Νάπολι-Μίλαν 0-4 (17΄, 59΄ Λεάο, 25΄ Ντίας, 67΄ Σαλεμάκερς)