Skip to main content

Νίκη της Αγγλίας στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» στη μεγάλη βραδιά του Χάρι Κέιν

Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Η Αγγλία ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ιταλία στο ντέρμπι του 3ου ομίλου με τον Κέιν να γίνεται πρώτος σκόρερ της όλων των εποχών, ενώ ο Ρονάλντο καταρρίπτει ρεκόρ ακόμη και στα 38 χρόνια του.

Με αρκετά αξιοσημείωτα γεγονότα ξεκίνησε η ποδοσφαιρική δράση στην Ευρώπη, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, μετά το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η εκκίνηση στην προκριματική φάση του EURO 2024 δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης με την πρεμιέρα σε τρεις από τους συνολικά 10 ομίλους στην παρούσα φάση.

Τα γεγονότα που ξεχώρισαν ήταν τα ρεκόρ των Χάρι Κέιν και Κριστιάνο Ρονάλντο, η νίκη της Αγγλίας στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» της Νάπολη και το χατ-τρικ του Δανού Ράσμους Χόιλουντ, το πρώτο σε αυτή τη διοργάνωση.

Τα «Τρία Λιοντάρια» πήραν εκδίκηση από τη «Σκουάντρα Ατζούρα» για την ήττα τους στον τελικό του EURO 2020, μέσα στο «Γουέμπλεϊ» (στα πέναλτι), νικώντας με 2-1.

Ο σταρ της Τότεναμ και της Εθνικής ομάδας, Χάρι Κέιν, έγινε πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Εθνικής Αγγλίας με το γκολ που σημείωσε με πέναλτι κάνοντας το 0-2 στο 44΄, καθώς έφτασε τα 54 γκολ με το εθνόσημο και ξεπέρασε κατά ένα τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Ρεκόρ, ακόμα ένα, έκανε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο της Πορτογαλίας, αν και σε αυτό «βοήθησε» και η δυναμικότητα του αντίπαλου (Λιχτενστάιν) για το τελικό 4-0.

Ο CR7 σκόραρε δις και έφτασε τα 120 γκολ με τους Ίβηρες, αλλά εκτός από το παγκόσμιο ρεκόρ τερμάτων για Εθνική ομάδα, που ήδη κατείχε και το οποίο… αυγάτισε, έγινε και ρέκορντμαν συμμετοχών με 197!

Με τον 20χρονο επιθετικό της Ρόμα Ράσμους Χόιλουντ να σημειώνει χατ-τρικ η Δανία νίκησε στο σκανδιναβικό ντέρμπι του 8ου ομίλου τη Φινλανδία με 3-1, ενώ ο μοναδικός αγώνας που δεν σημειώθηκαν γκολ ήταν εκείνος μεταξύ Σλοβακίας και Λουξεμβούργου, στην έκπληξη της βραδιάς.

Αποτελέσματα και σκόρερ: 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Βόρεια Μακεδονία-Μάλτα 2-1 (66΄ Ελμάς, 72΄ Τσουρλίνοφ – 86΄ Γιανίκ)
  • Ιταλία-Αγγλία 1-2 (56΄ Ρετέγκι – 13΄ Ράις, 44΄ Κέιν)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Καζακστάν-Σλοβενία 1-2 (24΄ Σαμορόντοβ – 47΄ Μπρεκάλο, 78΄ Βιπότνικ)
  • Δανία-Φινλανδία  3-1 (21΄, 82΄, 90΄+3 Χόιλουντ – 53΄ Άντμαν)
  • Σαν Μαρίνο-Βόρεια Ιρλανδία 0-2 (24΄, 55΄ Τσαρλς)

10ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Σλοβακία-Λουξεμβούργο 0-0
  • Πορτογαλία-Λιχτενστάιν 4-0 (8΄ Κανσέλο, 47΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 51΄ πεν., 63΄ Ρονάλντο)
  • Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ισλανδία 3-0 (14΄, 40΄ Κρούνιτς, 63΄ Ντέντιτς)