Skip to main content

Πογέτ: Θα προσπαθήσουμε να πάμε στα τελικά από τον όμιλο

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι παίκτες του εστιάζουν στον όμιλο και δεν σκέφτονται τα πλέι οφ του Nations League, που δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Η Εθνική ομάδα ξεκινά αύριο την πορεία της στην προκριματική φάση του Euro 2024 απέναντι στο Γιβραλτάρ (24/3, 21:45), στο Αλγκάρβε της νότιας Πορτογαλίας.

Απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του Β΄ ομίλου μοναδικός στόχος είναι οι τρεις βαθμοί κι αυτό δεν τίθεται καν υπό συζήτηση, υπογράμμισε ο απόλυτος σε αυτό το θέμα Γκουστάβο Πογέτ, στην αποψινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως είχε καταστήσει σαφές από την πρώτη ημέρα συγκέντρωσης της Εθνικής κι επανέλαβε και απόψε ο Ουρουγουανός εκλέκτορας, πίστη του είναι πως η ομάδα του μπορεί να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Euro 2024.

Αναλυτικά, ο Πογέτ ρωτήθηκε και απάντησε για:

Το δώρο που ήθελε από τους παίκτες του, αφού αύριο συμπληρώνει ένα χρόνο στον πάγκο της Ελλάδας: «Να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να μην κρατήσουμε τίποτα, να τα δώσουμε όλα γιατί τη Δευτέρα έχουμε ένα φιλικό με τη Λιθουανία για το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα».

Τους νέους και ταλαντούχους παίκτες που κλήθηκαν: «Από τη στιγμή που ανέλαβα τη δουλειά ήξερα ποιος είναι ο πρώτος μας στόχος. Εκείνη τη στιγμή ήταν το Nations League. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση αλλά είχαμε τη δυνατότητα, και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε.

Δεν σκεφτόμαστε τα πλέι οφ του Nations League αλλά έχουμε το μυαλό μας στον όμιλο. Είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και προσπαθούμε να πάμε στην τελική φάση μέσα από τον όμιλο.

Όσο για τους παίκτες πάντα έρχονται νέοι παίκτες και έρχονται αυτοί που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημα των ομοσπονδιακών τεχνικών, να επιλέγουν τους παίκτες με την καλύτερη φόρμα».

Το ελάχιστο διάστημα συγκέντρωσης και προετοιμασίας: «Ξέρω τους “κανόνες”, δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Γνωρίζω την ομάδα, τις προσωπικότητες, τις αντιδράσεις τους. Οπότε είναι ευκολότερο, αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο θα έλεγα πως θέλω δύο-τρεις εβδομάδες για να μπορέσω να κάνω τα παιχνίδια. Ξέρω τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά και αυτοί ξέρουν τι μπορούμε να τους δώσουμε εμείς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όχι τέλεια».

Τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας συγκριτικά με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο Nations League: «Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ως προπονητής σέβομαι το ποδόσφαιρο. Εξαρτάται από το παιχνίδι, τη θέση, τη στιγμή. Μπορεί να έχεις διαφορετικές στιγμές στο παιχνίδι. Άλλες φορές πρέπει να κοντρολάρεις το παιχνίδι, άλλες φορές να παίζεις επιθετικότερα. Θα το δούμε μετά το αυριανό παιχνίδι».

Τα σχέδιά του ως προς τη σύνθεση και αν θα υπάρξουν εκπλήξεις: «Εκπλήξεις όχι, δεν νομίζω. Εξαρτάται βέβαια και από τη σημερινή προπόνηση. Έχω στο μυαλό μου την ομάδα, απομένουν μικρές λεπτομέρειες. Θέλω να πάρω και μια τελική απόφαση αλλά πάντα μπορεί να προκύψει κάτι στην τελευταία προπόνηση».

Την εμπειρία του Βλαχοδήμου: «Πολύ σημαντικό. Έλεγα πριν πως υπάρχουν παίκτες που μπορεί να είναι πότε στα πάνω τους, πότε στα κάτω τους. Ο Βλαχοδήμος είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο, ένας επαγγελματίας με σταθερή απόδοση. Είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη να υπερασπίζεται την εστία της Εθνικής».