Skip to main content

Προσφορά της Elliott για μειοψηφικό μερίδιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ταυτόχρονα, το ίδιο fund κατέθεσε εκ νέου πρόταση χρηματοδότησης στους υποψήφιους αγοραστές ενός από τους διασημότερους συλλόγους στον κόσμο.

Εκτός από τον σεΐχη του Κατάρ, Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι και τον ιδιοκτήτη του χημικού γίγαντα Ineos, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, υπάρχει ακόμη ένας ενδιαφερόμενος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πρόκειται για το αμερικανικό fund Elliott Management -ιδιοκτήτης μέχρι πριν λίγους μήνες της Μίλαν– το οποίο έκανε προσφορά για το διάσημο αγγλικό σύλλογο, με το σχετικό δημοσίευμα των Times να μιλά για μια πρόταση απόκτησης μειοψηφικού μεριδίου στους Red Devils.

Ο Έλιοτ αρχικά είχε παρουσιάσει μια πρόταση χρηματοδότησης σε εν δυνάμει αγοραστές. Αλλά το fund ήταν μεταξύ των γκρουπ που περιόδευσαν την περασμένη εβδομάδα στο «Ολντ Τράφορντ» και στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου, στο Κάρινγκτον και μετά απ΄ αυτές τις συναντήσεις αποφάσισε να υποβάλει προσφορά για μερίδιο στην εταιρεία.

Πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση ανέφεραν στους Times ότι η προσφορά για μια «μικρή ποσότητα κοινών μετοχών» έγινε την Τετάρτη, όπως και μια προσφορά για παροχή χρηματοδότησης σε υποψήφιους πλειοδότες.

Αυτό συνιστά μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχία των ενδιαφερόμενων ότι η απροθυμία οποιουδήποτε υποψήφιου αγοραστή να φτάσει την αποτίμηση των 6 δισ. λιρών θα μπορούσε να οδηγήσει την ιδιοκτήτρια οικογένεια των Γκλέιζερ να επιλέξει μια επένδυση μειοψηφίας.

Το Κατάρ και η Ineos, από την πλευρά τους, πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι όμιλοι που θα επιδιώξουν να αγοράσουν τον σύλλογο απευθείας, αντί να υποβάλουν προσφορά για μειοψηφικό μερίδιο.

Οι δύο διεκδικητές έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα αντιμετωπίσουν άμεσο ανταγωνισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία ή τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, πρόσωπο κοντά στις διαπραγματεύσεις είπε ότι υπήρχε ανησυχία ότι «το όλο θέμα ήταν μια τεράστια παντομίμα», με τις προσφορές «πολύ κάτω από τις προσδοκίες της οικογένειας Γκλέιζερ».

naftemporiki.gr