Skip to main content

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ στο βόλεϊ Γυναικών

ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME

Επιστροφή στους τίτλους μετά από 11 χρόνια για την Ένωση, που πήγε ως φαβορί στην Άρτα και δικαιολόγησε πλήρως τα προγνωστικά.

Κυπελλούχος Ελλάδας αναδείχθηκε η ΑΕΚ στις Γυναίκες, επικρατώντας στον τελικό της Άρτας του περυσινού νικητή Παναθηναϊκού με 3-1 σετ, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό με πολλές εναλλαγές σε σκορ και συναισθήματα.

Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο της Ένωσης στη διοργάνωση και κατακτήθηκε ύστερα από «ανομβρία» 11 ετών για τις «κιτρινόμαυρες», που με την εικόνα τους είναι φαβορί και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 11-8 για να φτάσει στο 15-11 με άουτ της Καλντερόν. Ο Οτσάλ κάλεσε τάιμ άουτ, η Καλντερόν πήρε την αλλαγή, πήγε στο σερβίς κι έφυγε όταν το σκορ έγινε 15-20! Οι «πράσινες» κόλλησαν στην περιστροφή 1 έχοντας μέτρια υποδοχή, κακές υποδοχές και καμία αντίδραση, παρά μόνο στο τέλος, όταν το 18-24 έγινε 21-24.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά (12-7) κι αυτή τη φορά ήταν η ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Η διαφορά άνοιξε πολύ (20-12) και το 1-1 στα σετ έδωσε νέο ενδιαφέρον.

Η Ένωση στη συνέχεια προηγήθηκε 6-1, 11-5 και 15-9, αλλά το χαμένο σερβίς της Κωνσταντινίδου και τα σερβίς της Παπαφωτίου έφεραν νέα ανατροπή, με το «τριφύλλι» να μειώνει σε 14-15 αλλά να μην εκμεταλλεύεται το momentum και το σκορ να γίνεται 20-17 για την ΑΕΚ.

Στην επόμενη φάση η Καλντερόν δέχθηκε μπλοκ από την Μέντιτς (18-20), ο Παναθηναϊκός έχασε την κόντρα επίθεση και ουσιαστικά και το σετ, αφού δέχθηκε σερί 0-4 για το 18-24.

Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ ξέφυγε με 12-8 αλλά οι «πράσινες» μείωσαν στον πόντο (17-16). Όσο γρήγορα επέστρεψαν όμως τόσο γρήγορα η Ένωση ξέφυγε εκ νέου, καθώς το χαμένο σερβίς της Μέντιτς διαδέχθηκαν δύο μπλοκ, με την Τατιάνα Κουλίκοβα να κλείνει το ματς.