Skip to main content

Νέο σόου στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας

Σαρωτική (και) απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέτριψε τους Γερμανούς με 102-74 και παραμένει στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Η κόπωση από τον απαιτητικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα πριν από δύο ημέρες ουδόλως επηρρέασε τον… πυραυλοκίνητο Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα, που με άλλη μια επίδειξη δύναμης κατανίκησε την Μπάγερν Μονάχου με 102-74 στο ΣΕΦ.

Η πειραϊκή ομάδα έφτασε τις 20 νίκες σε 28 αγώνες στην εφετινή Ευρωλίγκα και εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Σε μια βραδιά κατά την οποία το θέαμα πλεόναζε στο Ειρήνης και Φιλίας, δεν θα μπορούσε να λείπει το σχετικό ρεκόρ: οι «ερυθρόλευκοι» ευστόχησαν 19 στα 30 τρίποντα που επιχείρησαν καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση του συλλόγου (18).

Ο επιθετικός πλουραλισμός του Ολυμπιακού αποτυπώθηκε στο ότι πέντε παίκτες του τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ, ως συνήθως, ήταν ο Βεζένκοφ με 18, ενώ τον ακολούθησαν οι ΜακΚίσικ (15), Λαρεντζάκης (14), Γουόκαπ (13) και Σλούκας (10).

Αγωνιστικά, δεν υπάρχουν και πολλά για να σχολιάσει κανείς αφού η διαφορά ήταν μεγάλη και ακόμη κι όταν οι Βαυαροί κατόρθωσαν να μειώσουν στους 11 πόντους αρκούσε ένα «χάδι στο γκάζι» για να ξεφύγει εκ νέου η διαφορά.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20 πόντους στο ημίχρονο (55-35) και τελείωσε το παιχνίδι ουσιαστικά με τη δεύτερη πεντάδα του. Ο Σλούκας αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στη γάμπα και δεν χρησιμοποιήθηκε στην τελευταία περίοδο.