Skip to main content

Λύγισε στο τέλος η Εθνική Ανδρών

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κοίταξε στα μάτια την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, προηγήθηκε ακόμη με δύο γκολ και παρά την ήττα άφησε ελπίδες και υποσχέσεις.

Η Εθνική πόλο των Ανδρών πάλεψε δυνατά για τρία οκτάλεπτα απέναντι την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 Ισπανία, στον πρώτο αγώνα της στα προκριματικά του World Cup στον όμιλο της Ποντγκόριτσα, αλλά ηττήθηκε στο τέλος με 8-11.

Το επόμενο παιχνίδι για τη γαλανόλευκη ομάδα είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (10/3, 20:30), απέναντι στη Σερβία.

Από την αρχή οι άμυνες των δύο ομάδων κυριαρχούσαν, με την Εθνική να βρίσκει περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα. Η Ελλάδα έμπαινε μπροστά στο σκορ με ένα γκολ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και οι Ισπανοί ισοφάριζαν.

Μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με δυο γκολ (7-5) στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως στο τέλος η ομάδα του Μαρτίν βρήκε επιθετικές λύσεις με κορυφαίο τον Μουναρίθ (5 γκολ) κι έφτασε στη νίκη χάρη στην άμυνά της και τον τερματοφύλακά Αγκίρε.

Η «Ρόχα» έτρεξε σερί 5-0, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 7-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου και παίρνοντας προβάδισμα με τρία γκολ (10-7) στο τέταρτο οκτάλεπτο, διαφορά που κράτησε ως το τέλος.