Skip to main content

«Έλιωσε» (και) η Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, πάλι πρώτος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω την παρένθεση στο Μιλάνο με την Αρμάνι και το παραλίγο «έμφραγμα» στη Ρόδο, νίκησε για δεύτερη φορά τους Καταλανούς φέτος και οδεύει ολοταχώς προς το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στις μεγάλες εμφανίσεις τη στιγμή που έπρεπε, νίκησε την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ με 77-70 και όχι μόνο την «ξεφορτώθηκε» καθώς πριν το παιχνίδι ισοβαθμούσαν στη δεύτερη θέση.

Ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν στην κορυφή της Ευρωλίγκας καθώς λίγα λεπτά αργότερα η Μπακόνια περνούσε με νίκη από τη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, της οποίας ο Ολυμπιακός υπερτερεί (όπως και των «Μπλαουγκράνα») στην ισοβαθμία, αφού τους έχει νικήσει δύο φορές.

Ο αγώνας της 27ης ημέρας της Ευρωλίγκας ήταν ντέρμπι κορυφής και εξελίχθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, σε τιτανομαχία, με το κοινό της πειραϊκής ομάδας να γίνεται ο έκτος παίκτης της και να την ωθεί στη 19η φετινή νίκη της (19-8), ενώ οι Καταλανοί «έπεσαν» στο 18-9.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «συνήλθαν» την κατάλληλη στιγμή, αφήνοντας πίσω την ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι και την κακή εμφάνιση στη Ρόδο, απέναντι στον Κολοσσό.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (14 πόντοι) και ο Σακίλ ΜακΚίσικ (16) ήταν οι κορυφαίοι, ο Ταρίκ Μπλακ έκανε πολύ σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ και ο Σάσα Βεζένκοφ (13) «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα όταν η μπάλα… έκαιγε.

Από την Μπαρτσελόνα προσπάθησαν περισσότερο οι Μίροτιτς (19 πόντοι), Λαπροβίτολα (15) και Σανλί (13), ενώ Σατοράνσκι και Βέσελι ήταν οι… αδύναμοι κρίκοι της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.