Skip to main content

Νίκησε τον Παναιτωλικό και επέστρεψε στη κορυφή ο Παναθηναϊκός

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε επί του Παναιτωλικού με 2-0 στη Λεωφόρο και βρέθηκε ξανά στη πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ.

Μπορεί να σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια, μπορεί να έχασε πολλές ευκαιρίες και να αγχώθηκε, ο Παναθηναϊκός, όμως, με ένα γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι και ακόμη ένα του Σεμπαστιάν Παλάσιος, νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο και επέστρεψε στη κορυφή της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, όντας στο +2 από την ΑΕΚ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης αλλά ιδιαίτερα άστοχος και αναποτελεσματικός. Στο 4′ η εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον πέρασε λίγο άουτ. Από το 20′ και έπειτα το «τριφύλλι» ανέβασε την απόδοσή του και στο 28′ έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Λάρσον πάνω στη γραμμή να διώχνει το πλασέ του Σπόραρ σε κενή εστία.

Στην επόμενη φάση ο Σένκεφελντ σημάδεψε άουτ με το κεφάλι αν και αμαρκάριστος και στο 39′ ο Κουρμπέλης σε μια τεράστια ευκαιρία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το ύψος του πέναλτι. Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς ολοκληρώθηκε στο 41′ όταν ο Χουάνκαρ σημάδεψε και εκείνος το δοκάρι του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει, στο 58′ ο Χουάνκαρ σημάδεψε και πάλι το δοκάρι και η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 62′, όταν ο Κουρμπέλης πήρε την μπάλα από την επέμβαση του Γκρατερόλ σε σουτ του Παλάσιος και πάσαρε στον Μαντσίνι για το 1-0 σε κενή εστία.

Σπόραρ και Κλεϊνχέισλερ έχασαν ευκαιρίες για το 2-0, κάτι που έκανε τελικά ο Παλάσιος στο 85′ από κοντά, σφραγίζοντας την νίκη για τους «πράσινους».