Skip to main content

Η διαστημική Λίβερπουλ διέλυσε 7-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

REUTERS/Carl Recine

Δεν ξανάγινε! Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ, επικρατώντας με το απίθανο 7-0.

Ντέρμπι ήταν μόνο στα λόγια. Η Λίβερπουλ θύμισε κάτι από την υπερομάδα των προηγούμενων ετών και διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ με το απίθανο και απόλυτα ιστορικό, 7-0! Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και πρέπει να γυρίσει κανείς στο 1895 και στο νικηφόρο 7-1 της Λίβερπουλ, όταν οι δύο σύλλογοι αγωνίζονταν στη δεύτερη εθνική κατηγορία, για να βρει κάτι αντίστοιχο. Γκάκπο, Νούνιες και Σαλάχ πέτυχαν από δύο γκολ και ένα ο Φιρμίνιο στο ποδοσφαιρικό έπος των Reds.

Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν έδειχνε την… καταιγίδα που ερχόταν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τρεις καλές στιγμές με Άντονι, Ράσφορντ και Μπρούνο Φερνάντες αλλά η Λίβερπουλ στο φινάλε του ημιχρόνου κατάφερε με υπέροχο τελείωμα του Γκάκπο να ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Κλοπ… σεληνιάστηκαν, εκείνοι του Τεν Χαγκ ήταν λες και έφυγαν από το γήπεδο και το πάρτι της Λίβερπουλ ξεκίνησε από νωρίς. Στο 47′ ο Νούνιες από πάσα του Έλιοτ έκανε το 2-0 ενώ στο 50′ ο Γκάκπο μετά τον συνδυασμό του με τον Σαλάχ έγραψε το 3-0.

Ο Σαλάχ στο 66′ και ο Νούνιες στο 75′ με κεφαλιά ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 5-0 αλλά οι γηπεδούχοι δεν ήθελαν να σταματήσουν. Και δεν σταμάτησαν. Στο 83′ ο Σαλάχ και στο 87′ ο Φιρμίνιο διαμόρφωσαν το τελικό 7-0!