Skip to main content

Ο Προμηθέας τη νίκη της ημέρας, εύκολα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Μεγάλη νίκη επίσης σημείωσε το Λαύριο επί του Απόλλωνα Πάτρας, με το συγκρότημα της Λαυρεωτικής να κάνει την αντεπίθεση για τη σωτηρία του και να προσπερνά την αχαϊκή ομάδα.

Ο Προμηθέας Πάτρας αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι για μια θέση στην πρώτη τετράδα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στην αχαϊκή πρωτεύουσα με 90-69 για τη 17η αγωνιστική της Basket League.

Ήταν η έκτη νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες για τους Πελοποννήσιους, με την οποία όχι μόνο πήραν προβάδισμα έναντι του «Δικέφαλου» αλλά εξασφάλισαν και το πλεονέκτημα απέναντί του σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού κάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο.

Ο Προμηθέας έχει ρεκόρ 10-7, ενώ ο ΠΑΟΚ, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Φώτη Τακιανό, υποχώρησε στο 9-8. Για τους νικητές ο Ντάνγκουμπιτς είχε με 20 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν ακόμη οι Τόμανσον (14), Χογκ (11), Κάουαν (11), Κουλμπόκα (10) και Κόντιτ (10).

Από την άλλη πλευρά, για τους φιλοξενούμενους που είχαν 9/29 τρίποντα, ο Φράνκε σημείωσε 17 πόντους και ακολούθησε ο Χαντς με 13.

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Καρδίτσα, της οποίας επιβλήθηκε με 91-75 στο ΟΑΚΑ και παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση με τη 14η νίκη σε 16 αγώνες.

Κορυφαίος των «πράσινων» ήταν ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, που έπαιξε για 30΄29΄΄ και τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Παπαγιάννης έφτασε στο νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ άλλους 14 πόντους πρόσθεσε ο Μαντζούκας.

Για το θεσσαλικό συγκρότημα ο Έβανς μέτρησε 18 πόντους και ο Γκάλινατ 16, ενώ οι δυο τους ήταν οι μοναδικοί διψήφιοι για τους φιλοξενούμενους.

Τη δέκατη νίκη στη φετινή Basket League πανηγύρισε και η ΑΕΚ, περνώντας από το κλειστό της Νίκαιας με 98-79 απέναντι στον Ιωνικό. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν όπως και ο Προμηθέας ρεκόρ 10-7, σε αντίθεση με τον Ιωνικό που υποχώρησε στο 4-13 και παραμένει μία νίκη πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού.

Ο Λεμάρ, στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, σημείωσε 20 πόντους για τους νικητές, που είχαν ακόμη τον Μάιλς με 15 πόντους και τους Γιάνκοβιτς, Στρέλνιεκς με 14.

Ο Μαυροκεφαλίδης μέτρησε 25 πόντους και 9 ριμπάουντ για τον Ιωνικό, με τον Κάπελαν να προσθέτει 14 πόντους και τον Αρσενόπουλο 11.

Στις τέσσερις νίκες έφτασε το Λαύριο, που επικράτησε με 74-68 του Απόλλωνας Πατρών αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά των 17 πόντων (71-54) που είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο.

Ωστόσο, στη μάχη για την παραμονή το Λαύριο έχει μία νίκη περισσότερη από την πατρινή ομάδα. Οι νικητές είχαν κορυφαίο τον Λάντζεβαϊν που είχε 18 πόντους, στο ντεμπούτο του Γιώργου Λημνιάτη στην τεχνική ηγεσία.

Από τον Απόλλωνα ο Βερτζ σημείωσε 26 πόντους αλλά δεν είχε ανάλογη συμπαράσταση.