Skip to main content

Η Σούζι Βολφ επικεφαλής στο γυναικείο πρωτάθλημα F1 Academy

Η νέα διοργάνωση έχει στόχο να βοηθήσει νεαρές γυναίκες οδηγούς να αναδειχθούν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η πρώην επικεφαλής της ομάδας Venturi στη Formula E, Σούζι Βολφ, διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος στο νέο πρωτάθλημα γυναικών με την ονομασία F1 Academy, ανακοίνωσε σήμερα (1/3) η Φόρμουλα Ένα.

Η νέα διοργάνωση έχει στόχο να βοηθήσει νεαρές γυναίκες οδηγούς να προχωρήσουν την καριέρα τους και να αναδειχθούν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Υπενθυμίζεται ότι καμία γυναίκα δεν έχει εκκινήσει σε γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα μετά το 1976 και την αείμνηστη Ιταλίδα, Λέλα Λομπάρντι.

Η Βολφ, η οποία είναι σύζυγος του επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Φόρμουλα Ένα, Τότο Βολφ, διαθέτει και αγωνιστική εμπειρία, καθώς στο παρελθόν έχει λάβει μέρος σε αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM), ενώ έχει διατελέσει και οδηγός εξέλιξης για την ομάδα Φόρμουλα Ένα της Williams.

Η 40χρονη Σκωτσέζα θα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Φόρμουλα Ένα, Στέφανο Ντομενικάλι.

Στην πρώτη σεζόν της F1 Academy, η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, θα λάβουν μέρος πέντε ομάδες με 15 γυναίκες οδηγούς που θα «τρέξουν» σε επτά αγώνες και συνολικά 21 «κούρσες», σε αρκετές πίστες Φόρμουλα Ένα.

Ο τελευταίος «γύρος» του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα διεξαχθεί στο Όστιν του Τέξας.