Skip to main content

«Διπλό» στη Νεάπολη για τον ΟΦΗ

Οι Κρήτες νίκησαν τον Ιωνικό στην έδρα του με 2-0 και θα έχουν ήρεμα πλέι άουτ, σε αντιδιαστολή με το πειραϊκό συγκρότημα που ηττήθηκε για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική και παραμένει πέριξ της ζώνης του υποβιβασμού.

Ο Ιωνικός «καιγόταν» για βαθμούς αλλά έφυγε χωρίς συγκομιδή απέναντι στον ΟΦΗ κι ας έπαιζε στην έδρα του, με τους Κρήτες να επικρατούν 2-0 στη Νίκαια για την 24η αγωνιστική.

Κατά συνέπεια η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας θα ξεκινήσει «άνετη και ωραία» στη διαδικασία των πλέι άουτ, σε αντίθεση με το πειραϊκό συγκρότημα, που ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική και βρίσκεται μόλις ένα βαθμό έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στο +1 από τον Λεβαδειακό και στο +2 από τη Λαμία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με επιθετική διάθεση και στην πρώτη μισή ώρα ήταν καλύτεροι κι έχασαν ευκαιρίες. Αρχικά στο 16΄ με την μόλις άστοχη κεφαλιά του Μάντζη, στο 17΄ με το γύρισμα του Φαντιγκά που δεν βρήκε αποδέκτη και στο 20΄ με τον Μπουένα να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Στο 26΄ ο Μάντζης πέτυχε θεαματικό γκολ με εντυπωσιακό ψαλίδι, αλλά μετά από τρία λεπτά κι αφού έγινε χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Βαλεριάνου, που είχε κάνει την κεφαλιά-πάσα στον συμπαίκτη του.

Ο ΟΦΗ λίγο έλλειψε να ανοίξει το σκορ στο 31΄ αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε στο τετ α τετ τον Μπαλογιάννη, ενώ στα τελειώματα του πρώτου μέρους σουτ του Μπάκιτς βρήκε την εξωτερική πλευρά της δοκού και πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Παπαπέτρου να καταλογίζει πέναλτι και να δίνει αποβολή στον Βούρο, όμως το VAR επενέβη ξανά και η φάση ήταν ως μη γενόμενη, αφού κρίθηκε ως η επαφή του Βούρου με τον Φαντιγκά δεν συνιστούσε παράβαση.

Στο 55΄ ο Σεμπά από οριακή θέση οφσάιντ απέτυχε να νικήσει τον Μανδά και στο 80΄, σε εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Πασαλίδης βρέθηκε στο έδαφος, ο VAR ξανακάλεσε τον Παπαπέτρου κι εκείνος καταλόγισε πέναλτι για πάτημα του Μπουένα στον Πασαλίδη.

Ο Τοράλ ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 83ο λεπτό ανοίγοντας το σκορ και ο ίδιος διπλασίασε στο 90΄+2 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βαλεριάνος για τους γηπεδούχους.