Skip to main content

Ανταγωνιστικός στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός, αλλά…

Βελτιωμένοι και με διάρκεια στην απόδοσή τους εμφανίστηκαν οι «πράσινοι» απέναντι στην Αρμάνι, από την οποία ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες.

O Παναθηναϊκός είχε αγωνιστικό προσανατολισμό και ήταν ανταγωνιστικός στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, δεν απέφυγε όμως την ήττα με 76-78 απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη στον «πράσινο» πάγκο άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα για τη συνέχεια, αρκεί βεβαίως το «τριφύλλι» να βρει ισορροπία και σταθερότητα στην απόδοσή του.

Για την ελληνική ομάδα ήταν η τέταρτη συνεχής και συνολικά 17η σε 25 αγώνες, ενώ το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα βελτίωσε το ρεκόρ του σε 9-15.

Με διάθεση στην άμυνα και καλό ποσοστό στα σουτ δύο πόντων, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα (21-20) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ωστόσο οι Ιταλοί βρήκαν λύσεις και με αιχμή τον Μπράντον Ντέιβις (21 πόντοι), για τον οποίο οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν βρήκαν ποτέ… αντίδοτο, πέρασαν με 40-34 στο 17΄, για να κλείσει το ημίχρονο στο 40-39 και τον Ντέρικ Ουίλιαμς να έχει για τον Παναθηναϊκό 17 πόντους με 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές.

Τα φάουλ του Γιώργου Παπαγιάννη έκαναν την ομάδα του Σερέλη ευάλωτη στο αμυντικό ριμπάουντ κι εκεί στόχευσαν οι γηπεδούχοι ανανεώνοντας επιθέσεις και φτάνοντας στο 59-52 στο 28΄, με τον αντίπαλό τους ωστόσο να ακολουθεί κατά πόδας.

Ο Πάρις Λι ισοφάρισε με τρίποντο σε 76-76 περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη, ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Μπέικον και στην επόμενη φάση ο Νικολό Μέλι κέρδισε το πέμπτο φάουλ του Παπαγιάννη και με 2/2 βολές έγραψε το 78-76.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα πήρε την μπάλα ο Μπέικον, οι συμπαίκτες του «άνοιξαν» για να παίξει ο Αμερικανός ένας με έναν αλλά εκείνος δεν βρήκε ανοιχτό διάδρομο προς το καλάθι για λέι απ κι επιχείρησε ένα σουτ με κακές προϋποθέσεις, που δεν βρήκε στόχο…