Skip to main content

To Άνφιλντ αποθέωσε τον Λούκα Μόντριτς

EPA/Peter Powell

Το κοινό της Λίβερπουλ έβγαλε το καπέλο στον Κροάτη μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης που απέδειξε για ακόμη μία φορά πως η ηλικία στο ποδόσφαιρο είναι απλά ένας αριθμός.

Μπορεί να βαδίζει προς τα 38, μπορεί να προέρχεται από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης με την Κροατία αλλά δεν σταματά να αποδεικνύει πάνω στο χορτάρι πως στο ποδόσφαιρο η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Στο κορυφαίο επίπεδο, στα αστέρια του Champions League.

Ο Λούκα Μόντριτς έκανε μία μυθική εμφάνιση στο 5-2 της Ρεάλ επί της Λίβερπουλ, καθώς επικράτησε στη μάχη του κέντρου, δημιούργησε ένα γκολ, βοήθησε ανασταλτικά και ήταν εξαιρετικός.

Το κοινό του Άνφιλντ, μάλιστα, τον επιβράβευσε σε μία ξεχωριστή στιγμή, αν σκεφτεί κανείς πως η Λίβερπουλ ήταν πίσω στο σκορ με 5-2 και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είχε αποκλειστεί από το πρώτο παιχνίδι.

Κατά την αντικατάστασή του στο φινάλε του αγώνα από τον Τόνι Κρόος, οι οπαδοί των Reds σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν θερμά τον Μόντριτς. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς φώναξαν ρυθμικά το όνομά του, δείχνοντας τον απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο ενός ποδοσφαιριστή που αυτή την στιγμή, παρά την ηλικία του, είναι ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του.