Skip to main content

Στο Περιστέρι ντέρμπι και τρίτη θέση

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε το Περιστέρι, μετά τη νίκη με 78-64 επί του Προμηθέα Πατρών στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι και στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ (12-7), όμως το συγκρότημα των δυτικών προαστίων κατάφερε να υπερκαλύψει τη διαφορά των 4 πόντων (60-64), στην ήττα του πρώτου γύρου.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μορέιρα με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, ενώ από την ομάδα της Πελοποννήσου ξεχώρισε ο Μάντζαρης, με 14 πόντους.

Δυνατά για πλέι οφ ο Ήφαιστος

Σε τροχιά πλέι οφ παρέμεινε ο Ήφαιστος στη Λήμνο, μετά την άνετη νίκη του επί του ΠΑΟΚ. Οι νησιώτες επικράτησαν με 77-69, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 11-8 και υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην 14η ήττα του.

Οι γηπεδούχοι «εκτέλεσαν» τον ΠΑΟΚ από τα 6.75 (είχαν 12/29 τρίποντα), τομέας που δυσαρέστησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με μόλις 4/27 τρίποντα δεν είχαν όνειρα «διπλού».

Κορυφαίος του Ήφαιστου για ακόμη μία φορά ο Έβανς (10π., 14ρ., 3κλ.), ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αποδείχθηκαν οι Τέρνερ (16π.) και Σμιθ (12π.). Από τον ΠΑΟΚ προσπάθησε ο Σόρτερ με 20 πόντους.

Απόδραση στην παράταση για ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος «άγγιξε» την υπέρβαση, αλλά η ΑΕΚ… σοβαρεύτηκε στην παράταση (84-84κ.α.), πανηγυρίζοντας στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν» τη 14η συνεχή νίκη στην Α1 Ανδρών.

H Ένωση πέρασε νικηφόρα με 101-96 από την έδρα των «κυανέρυθρων», για τη 19η αγωνιστική, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 15-4, εν αντιθέσει με τον Ιστορικό που παραμένει μία… ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού (6-13).

Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του ο Λάνγκφορντ ήταν ορεξάτος, οδηγώντας την ΑΕΚ στο «διπλό» με 23 πόντους.

Απογευματινή προπόνηση για τον Παναθηναϊκό

Με μια εξάδα παικτών να τελειώνει τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Παναθηναϊκός έκανε… προπόνηση στο ΟΑΚΑ, πριν από τη διαβολοβδομάδα της Euroleague και το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί στο ΣΕΦ (3/3).

Οι «πράσινοι» συνέτριψαν 121-78 τη Λάρισα, με τον Ρικ Πιτίνο να δηλώνει… ενδεκάδα καθώς άφησε εκτός τον Παππά, ενώ δεν αγωνίστηκαν επίσης οι Μπέντιλ, Βουγιούκας και Παπαγιάννης.

Άλμα Κολοσσού

Μεγάλη βαθμολογική ώθηση, η οποία ουσιαστικά του εξασφάλισε την παραμονή στην Α1 Ανδρών, πήρε ο Κολοσσός Ρόδου, νικώντας με 90-86 τον Άρη, στο «σμαραγδένιο νησί». 

Με τη σημερινή επιτυχία οι γηπεδούχοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-11, με τους Θεσσαλονικείς να μην μπορούν να… ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της κατάταξης (5-14), όπου βρίσκονται «αγκαλιά» με τον ΠΑΟΚ.

Πρωταγωνιστής του Κολοσσού ήταν ο Λοβ με 23 πόντους, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Γκρίφιν (18π., 4/5τρ.) ήταν αυτός που «σφράγισε» τη νίκη από τα 6,75μ., διαμορφώνοντας το 83-77 στα 40΄΄ πριν από τη λήξη.

Από τον Άρη, ο Μποχωρίδης τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 2 κλεψίματα, αλλά δεν ήταν αρκετός για το πρώτο φετινό «διπλό» της ομάδας του.