Skip to main content

Το Κατάρ επέλεξε την Bank of America για την αγορά της Γιουνάιτεντ

REUTERS/Mike Blake

Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν το αραβικό εμιράτο θέλει να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κοσμήματα του κόσμου κι επέλεξε για όχημα την αμερικανική τράπεζα.

Ο αγώνας για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τέθηκε επίσημα προς πώληση από την οικογένεια Γκλέιζερ τον περασμένο Νοέμβριο, κερδίζει δυναμική, με το τέλος της περασμένης εβδομάδας να σηματοδοτεί το κλείσιμο του παραθύρου για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προσφορά.

Εκτός του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Ineos, Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος έχει ορίσει δημόσια τον εαυτό του ως υποψήφιο νέο ιδιοκτήτη των «Κόκκινων Διαβόλων», υπάρχει επίσης μια ομάδα επενδυτών από το Κατάρ που, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, έχει εμπιστευτεί την υπόθεση στην Bank of America.

Η αμερικανική πολυεθνική θα λειτουργήσει ως σύμβουλος, στην προσπάθεια των Καταριανών να βάλουν στα χέρια τους ένα από τα πιο διάσημα brand στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η Bank of America επιλέχθηκε ως ένας από τους συμβούλους της προσφοράς του Κατάρ, που έχει ως ηγέτη τον Σεΐχη Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. Μια διαδικασία που ήδη βλέπει αρκετές επενδυτικές τράπεζες κι επενδυτές να συμμετέχουν στο πρότζεκτ απόκτησης του θρυλικού συλλόγου.

Ο Σεΐχης Γιασίμ, πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse Group AG, επιβεβαίωσε την προσφορά εξαγοράς του σε δήλωση που εστάλη την Παρασκευή.

Η πρώτη προσφορά του Κατάρ θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που σήμερα ανήκει στην αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, σε περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες ή περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

«Η προσφορά σχεδιάζει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου και, το πιο σημαντικό, θα επιδιώξει να επαναφέρει τους υποστηρικτές του στην καρδιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», έγραψε σε δήλωσή του ο Σεΐχης Γιασίμ.

Η Elliott Management, το fund του δισεκατομμυριούχου Πολ Σίνγκερ, πρώην ιδιοκτήτη της Μίλαν, πρόσφερε επίσης τη βοήθειά του προς την οικογένεια Γκλέιζερ, χωρίς ωστόσο να ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

naftemporiki.gr