Skip to main content

Ο δισεκατομμυριούχος Νατζάφι θέλει την Τότεναμ

Ο Ιρανοαμερικανός επιχειρηματίας έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει σύντομα προσφορά 3,7 δις για την απόκτηση των «Πετεινών».

Ο Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζαμ Νατζάφι, πρόεδρος της MSP Sports Capital, θέλει την Τότεναμ και, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, έχει έτοιμη μια πρόταση εξαγοράς ύψους 3,75 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η MSP Sports Capital συνεργάζεται με μια κοινοπραξία επενδυτών για τη δομή της προσφοράς, προσθέτοντας ότι εντός εβδομάδων θα υπάρξει επίσημη προσέγγιση προς τον ιδιοκτήτη των «Πετεινών», Τζο Λιούις και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας, Ντανιέλ Λέβι, για να παρουσιάσουν την προσφορά.

Η προσφορά, με επικεφαλής τον Νατζάφι και την MSP, αποτιμά τον σύλλογο σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια, με 750 εκατομμύρια δολάρια δεσμευμένα για τα χρέη του συλλόγου.

Η προσφορά είναι δομημένη έτσι ώστε η MSP και οι συνεργάτες της να συνεισφέρουν το 70% της τιμής αγοράς, ενώ οι υποστηρικτές από την πλευρά του Κόλπου, κυρίως από το Άμπου Ντάμπι, θα συνεισφέρουν το υπόλοιπο 30%.

Ο Νατζάφι μέχρι πρόσφατα ήταν μέτοχος μειοψηφίας στους Φοίνιξ Σανς, την ομάδα της Αριζόνα που μετέχει στο NBA, την οποία απόκτησε τον Δεκέμβριο του 2022 με μια συμφωνία 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

naftemporiki.gr