Skip to main content

Η οικογένεια Βιάλι στον Πάπα Φραγκίσκο

Η σύζυγος του αείμνηστου Ιταλού ποδοσφαιριστή και οι δύο κόρες του επισκέφθηκαν το Βατικανό και παρακολούθησαν τη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στη μνήμη του εκλιπόντος.

Το Βατικανό επισκέφθηκε η οικογένεια του Τζανλούκα Βιάλι. Η Ολίβια και η Σοφία, οι κόρες του αείμνηστου Ιταλού διεθνή ποδοσφαιριστή και μάνατζερ, εκπλήρωσαν έτσι τη μεγαλύτερη επιθυμία του πατέρα τους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα provincia.cr, ο Βιάλι, μέχρι την ημέρα του θανάτου του, στις 6 Ιανουαρίου 2023 μετά από μακρά και θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο του παγκρέατος, είχε αυτό το όνειρο για τις θυγατέρες του.

Τα δύο κορίτσια συνάντησαν τον Πάπα Φραγκίσκο και του πρόσφεραν ως δώρο τη φανέλα του πατέρα τους. Μαζί τους ήταν και η μητέρα τους, η Κάθριν Γουάιτ Κούπερ, η οποία μπόρεσε να ευχαριστήσει τον Ποντίφικα και να του μιλήσει για τις τελευταίες μέρες του συζύγου της.

Η οικογένεια Βιάλι, η οποία δώρισε μια φανέλα της Εθνικής Ιταλίας με την υπογραφή «Φραγκίσκος» στον Άγιο Πατέρα, ανανέωσε τη δέσμευσή της να μεταφέρει μια μαρτυρία αγάπης και Χριστιανισμού, την ίδια που είχε παρακινήσει τον Βιάλι να ζήσει και να πει για τη συνύπαρξή του με τον καρκίνο.

Η Κάθριν Γουάιτ Κούπερ, που θα γιόρταζε την εικοστή επέτειο του γάμου τους, εξήγησε στον Χόρχε Μπεργκόλιο (το κοσμικό όνομα του Ποντίφικα) ότι ο άντρας της ήθελε μέχρι το τέλος να είναι στήριγμα και παράδειγμα για τους πολλούς που υπέφεραν και ήταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Με αυτή την πρόθεση παρακολούθησαν τη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, σε μια εκδήλωση που παραβρέθηκε επίσης ο ομοσπονδιακός της ιταλικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και επιστήθιος φίλος του Βιάλι, Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι.