Skip to main content

Ο Κέιν «ξέρανε» τη Σίτι στη μεγάλη βραδιά του

REUTERS/David Klein

Οι «Πετεινοί» νίκησαν 1-0 τους «Πολίτες» με γκολ του Χάρι Κέιν, ο οποίος με το αποψινό τέρμα σημείωσε μια σειρά από ρεκόρ.

Η προσπάθεια της Μάντσεστερ Σίτι να μειώσει το προβάδισμα της Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ στους δύο βαθμούς απέτυχε, καθώς το γκολ του Χάρι Κέιν την καταδίκασε σε ήττα (0-1) από την Τότεναμ στο Λονδίνο, στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.

Η προσπάθεια του Άγγλου διεθνή σέντερ φορ στο 15ο λεπτό τιμώρησε την ανέτοιμη άμυνα της Σίτι και τον έχρισε κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στην ομάδα του βόρειου Λονδίνου με 267 τέρματα, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Τζίμι Γκριβς, του οποίου το ρεκόρ είχε διατηρηθεί από το 1970.

Επίσης, έφτασε τα 200 γκολ στην στην Πρέμιερ Λιγκ, πίσω από τους Γουέιν Ρούνεϊ (208) και Άλαν Σίρερ (260).

Η Τότεναμ είχε προηγηθεί με δύο γκολ στο ημίχρονο στο «Έτιχαντ» πριν από λίγες εβδομάδες αλλά έχασε με 4-2, όμως αυτή τη φορά παρέμεινε σταθερή, παρά την κόκκινη κάρτα στον Κριστιάν Ρομέρο προς το τέλος κι ενίσχυσε τις ελπίδες της να τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος απόψε, η Σίτι είχε καλύτερη ευκαιρία εκείνη του Ριάντ Μαχρέζ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μετά το 1-0 η Τότεναμ, που έπαιζε χωρίς τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο (αναρρώνει από πρόσφατη επέμβαση), άντεξε ως το τέλος και σημείωσε την τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Σίτι παραμένει στη δεύτερη θέση με 45 βαθμούς σε 21 αγώνες, με την Άρσεναλ στους 50 να έχει παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο και τις δύο ομάδες να συναντώνται στο βόρειο Λονδίνο, στις 15 Φεβρουαρίου. Η Τότεναμ είναι πέμπτη με 39 βαθμούς σε 22 αγώνες, έναν πίσω από τη Νιούκαστλ.

Νωρίτερα, με το γκολ του Μπρέναν Τζόνσον στο 13ο λεπτό και τις σωτήριες επεμβάσεις του Κέιλορ Νάβας, η Νότιγχαμ πήρε σπουδαία νίκη επί της Λιντς με 1-0 και απομακρύνθηκε περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.