Skip to main content

Όρθιος στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ, προκρίθηκε και «βλέπει» τελικό

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς μετά το 2-0 της Τούμπας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και θα συναντήσει τη Λαμία για το εισιτήριο που οδηγεί στο τελικό.

Στα χέρια του ΠΑΟΚ πέρασε το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο «δικέφαλος του βορρά» δεν ηττήθηκε ούτε και απόψε στη Λεωφόρο(1-1) από τον Παναθηναϊκό και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στους ”4”, εκμεταλλευόμενος σε μεγάλο βαθμό το 2-0 του πρώτου αγώνα. Εκεί θα συναντήσει τη Λαμία και είναι το απόλυτο φαβορί.

Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία να προηγηθεί στο ματς για να βάλει βάσεις ανατροπής και στο 20′ τα κατάφερε, ενώ είχε απειλήσει στο 4′ με τον Τσοκάι και ο ΠΑΟΚ είχε… απαντήσει στο 19′ με σουτ του Ζίβκοβιτς. Μετά από πάσα του Μπερνάρντ, ο Τσέριν βρήκε ελεύθερο χώρο από τον άξονα και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοτάρσκι. Οι γηπεδούχοι που ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 45’+2′, όταν ο Σπόραρ σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή και ενώ είχε επιλογές για μια καλύτερη απόφαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ”πράσινοι” είχαν δύο καλές στιγμές με Μαντσίνι και Τσέριν αλλά όχι κάτι φοβερό, περιοριζόμενοι σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετική οργάνωση πίσω από την μπάλα και στο 78′ σκόραρε για να… καθαρίσει τη πρόκριση. Ο Τσέριν έκανε χέρι σε κεφαλιά του Σβαμπ, ο Ολιβέιρα νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Λοντίγκιν και έστειλε οριστικά και αμετάκλητα την ομάδα του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.