Skip to main content

O ΠΑΟΚ πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Λεωφόρο

Mεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ, καθώς με σπουδαία εμφάνιση και λάμψη του Κωνσταντέλια νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό και έβαλε... φωτιά στο πρωτάθλημα. Στο -1 η ΑΕΚ, στο -6 ο "δικέφαλος του βορρά".

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε επί του Παναθηναϊκού με 3-0 στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Λουτσέσκου μείωσε στο -6 από τη κορυφή ενώ και η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στο -1 από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που κατέρρευσε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στον ”δικέφαλο του βορρά”.

Το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να απειλούν η μία την άλλη και την μπάλα να πηγαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη.

Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις καλές στιγμές μέχρι το 20′, αλλά οι Παλάσιος, Τσέριν και Χουάνκαρ δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Κοτάρσκι στο 9′ να κάνει σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Τσέριν.

Από το 20′ και μετά οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί, είχαν δοκάρι με τον Ολιβέιρα στο 24′, ο Πορτογάλος αμαρκάριστος στο 31′ έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω στον Μπρινιόλι και τελικά στο 44′ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ.

Ο Κωνσταντέλιας εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού, σούταρε, ο Μπρινιόλι έδιωξε με τα πόδια. Η μπάλα με δύναμη βρήκε στο στήθος του Ρούμπεν Πέρεθ και κατέληξε στα δίχτυα των ”πρασίνων”.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πάρα πολύ δυνατά και στο 47′ έκανε το 2-0. Μετά από ασίστ του Κωνσταντέλια, ο Ζίβκοβιτς με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 ενώ στο 52′ ο ”Ντέλιας” με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0 και επί της ουσίας… καθάρισε το ματς.

Tρομερή εμφάνιση από τον Έλληνα μέσο που βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε, ο Ολιβέιρα είχε δοκάρι για το 4-0 και τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να θριαμβεύει με 3-0.