Skip to main content

Η Σίτι μείωσε τη διαφορά από την κορυφή με απίθανη ανατροπή

REUTERS/Molly Darlington

Οι «Πολίτες» βρέθηκαν να χάνουν από την Τότεναμ στο γήπεδό τους με 0-2 στο ημίχρονο αλλά με τρία γκολ σε 12 λεπτά στην επανάληψη έφτασαν στη νίκη με πολύ στιλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες και το έκανε με συναρπαστικό τρόπο, αφού παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο γήπεδό της από την Τότεναμ η λήξη του αγώνα στο «Έτιχαντ» τη βρήκε θριαμβεύτρια με 4-2, μια νίκη που οδήγησε τους πρωταθλητές σε απόσταση πέντε βαθμών από την ηγέτη της Premier League, Άρσεναλ.

Προσπαθώντας να αποφύγει μια τρίτη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, η Σίτι ήταν υποτονική στο πρώτο ημίχρονο, σε αυτή την εξ αναβολής συνάντηση της 7ης αγωνιστικής και πήγε στην ανάπαυλα έχοντας δεχθεί δύο γκολ, αφού οι Ντέγιαν Κουλουσέφσκι (44΄) και Έμερσον Ρόαγιαλ (45΄+2) σκόραραν διαδοχικά στο τέλος του πρώτου μέρους.

Τρία γκολ σε 12 λεπτά στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ωστόσο, ανέτρεψαν γρήγορα την κατάσταση, καθώς τα «χτυπήματα» των Χούλιαν Άλβαρες (51΄), Έρλινγκ Χάαλαντ (53΄, το πρώτο γκολ του Νορβηγού μετά από τέσσερις αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις) και Ριάντ Μαχρέζ (63΄) έφεραν μπροστά τη Σίτι.

Μάλιστα, το τέρμα του νεαρού Σκανδιναβού ήταν το 22ο της σεζόν στο πρωτάθλημα, τα περισσότερα από παίκτη των «Πολιτών» σε μία μόνο περίοδο στη Λίγκα υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα, κι ενώ απομένουν ως τη λήξη του πρωταθλήματος άλλα 19 παιχνίδια.

Με τους φιλοξενούμενους να κυνηγούν την ισοφάριση στο άλλο άκρο του γηπέδου ο Μαχρέζ πρόσθεσε ένα τέταρτο τέρμα στο ενεργητικό του (90΄) για να κρατήσει τη Σίτι για τα καλά στην κούρσα του τίτλου, έχοντας παίξει ωστόσο ένα παιχνίδι περισσότερο από τους «Κανονιέρηδες», ενώ οι «Πετεινοί» παραμένουν πέμπτοι, πέντε βαθμούς μακριά από την πρώτη τετράδα.