Skip to main content

Toντ Μπέλι: To μισό δισεκατομμύριο δεν φέρνει την ευτυχία στη Τσέλσι

EPA/DANIEL HAMBURY

Το νέο αφεντικό των Λονδρέζων δεν έχει σταματήσει να επενδύει εκατοντἀδες εκατομμύρια για την ενίσχυση του συλλόγου που προβληματίζει με την φετινή του εικόνα στη Premier League.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περίμενε το μεγάλο αστέρι της Σαχτάρ, Μιχαϊλο Μούντρικ να υπογράψει στην Άρσεναλ αλλά η Τσέλσι του Τοντ Μπέλι τον άρπαξε μέσα από τα χέρια των «κανονιέρηδων’» και επιβεβαίωσε πως αυτή την στιγμή είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάθεση και ορμή, με το μεγαλύτερο διαθέσιμο πορτοφόλι στην αγορά του αθλήματος.

Το νέο αφεντικό της Τσέλσι αν και βρίσκεται στην ηγεσία του κλαμπ μόλις λίγους μήνες, έχει επενδὐσει ήδη πεντακόσια εκατομμύρια λίρες για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, γεγονός που δεν είχε συμβεί στον σύλλογο ούτε στην εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος ναι μεν ήταν… ανοιχτοχέρης αλλά δεν είχε ξοδέψει ποτέ ένα τόσο μεγάλο ποσό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Μεταξύ άλλων, ο Μπέλι έχει εγκρίνει τις εξής μεταγραφές:

90 εκατομμύρια στη Σαχτάρ για τον Μούντρικ
75 εκατομμύρια στη Λέστερ για τον Φοφανά
63 εκατομμύρια στη Λειψία για τον Ενκουνκού
35 εκατομμύρια στη Μονακό για τον Μπαντιασίλ
35 εκατομμύρια στη Νάπολι για τον Κουλιμπαλί
50 εκατομμύρια στη Σίτι για τον Στέρλινγκ
60 εκατομμύρια στη Μπράιτον για τον Κουκουρέγια
20 εκατομμύρια στην Άστον Βίλα για τον Τσουκουμουέκα
17 εκατομμύρια στην Ίντερ για τον Κασαντέι
11 εκατομμύρια στη Μπαρτσελόνα για τον Ομπαμεγιάνγκ

Τα λεφτά, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει την ευτυχία, επιβεβαιώνοντας πως από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο αυτού του επιπέδου. Η Τσέλσι βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση, είναι στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα πολύ μακριά από τη πρώτη τετράδα και θα χρειαστεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στην υπόλοιπη σεζόν για να προλάβει τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.