Skip to main content

ΟΦΗ με… δηλητήριο στην Τούμπα

Η ομάδα της Κρήτης έφυγε με βαθμό από την Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (0-0), που έχασε την ευκαιρία να ξαναπιάσει στη δεύτερη θέση την ΑΕΚ έστω και προσωρινά.

Ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό στην Τούμπα πως οι τελευταίες εμφανίσεις και τα μεγάλα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μόνο τυχαία και συμπτωματικά δεν ήταν.

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας έφυγε με βαθμό και από τη Θεσσαλονίκη υποχρεώνοντας σε «λευκή» ισοπαλία τον ΠΑΟΚ για τη 18η αγωνιστική και συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια αήττητη, με απολογισμό μια νίκη (4-0 στο Αγρίνιο) και τρεις ισοπαλίες, εντός με Βόλο (0-0) κι εκτός με Παναθηναϊκό (1-1) κι απόψε με τον «Δικέφαλο».

Ο ΟΦΗ, που είχε ισοφαριστεί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είχε κι απόψε την ευκαιρία να αποδράσει με «διπλό» από μια πύρινη έδρα, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς στις καθυστερήσεις ο Περέα «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να φτάσει ξανά την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση, έστω με παιχνίδι περισσότερο και θα μείνει τέταρτος αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Κυριακή (15/1) τον Άρη, ενώ οι Ηρακλειώτες απομακρύνονται σταθερά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο και αφού πέρασαν χωρίς συνέπειες την πίεση του ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι… πήραν θάρρος, αλλά ο Ντίκο δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά: ο Αφρικανός (Μάλι) επιθετικός στο 14΄ δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο σουτ που επιχείρησε, στο 19΄ ο Κοτάρσκι τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή και στο 32΄ ο Κροάτης γκολκίπερ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του φορ των φιλοξενούμενων.

Νωρίτερα, στην απέναντι περιοχή ο Μανδάς είχε σταματήσει στο 21΄ τον Κωνσταντέλια που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μετά την πάσα του Ζίβκοβιτς.

Με την ομάδα του να δυσκολεύεται επιθετικά ο Ρασβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι και δεύτερο φορ, τον Τόμας. Στο 66΄ ο Ντάγκλας Αουγκούστο πέτυχε γκολ, που ακυρώθηκε για οφσάιντ του Σάστρε στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Μανδάς, με διπλή προσπάθεια, σταμάτησε στο 75’ σουτ του Ολιβέιρα, για να σπαταλήσει έξι λεπτά αργότερα ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία ο Ντίκο, που πλάσαρε πολύ άσχημα μετά την πάσα του Νέιρα.

Στο 90’ ο Μανδάς πρόλαβε τον Τόμας και στο επόμενο λεπτό έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ολιβέιρα, για να τελειώσει ο αγώνας με το (εξ επαφής) δοκάρι του Περέα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όπως προαναφέρθηκε.