Skip to main content

Στον τελικό του Athens 2023 Μαστρογιάννης, Γιαννάκος και Κυδωνάκη

Τρεις τελικοί για τα ελληνικά χρώματα από την πρώτη κιόλας ημέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Καράτε Κ1 Series Α, που διεξάγεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Με σημαντικές επιτυχίες ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Καράτε Κ1 Series Α, που διεξάγεται στο κλειστό της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια. Από τις πέντε κατηγορίες Kumite που έγιναν, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας προκρίθηκαν σε τρεις τελικούς και την Κυριακή θα διεκδικήσουν ισάριθμα χρυσά μετάλλια.

Συγκεκριμένα, στα -75κ. Ανδρών ο Χάρης Γιαννάκος πέρασε στον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Μαροκινό Ασάας. Νίκησε κατά σειρά 3-2 τον Λετονό Στεπάνοφς, 4-0 τον Μαλντονάδο από τη Γουατεμάλα και 7-1 τον Καστούρι από τις ΗΠΑ.

Στο ίδιο pool μετείχε επίσης ο Νίκος Δρίβας ο οποίος νίκησε 3-0 τον Σκωτσέζο Γουντς, 3-2 τον Σουηδό Χάαγκ και 4-2 τον Άγγλο Γουίγκινς. Οι δύο Έλληνες έπαιξαν μεταξύ τους για μια θέση στον ημιτελικό, με νικητή τον Γιαννάκο (5-0).

Ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης U21 επικράτησε 4-3 του Τούρκου Μπουλούτ στον ημιτελικό και  «τράβηξε» στα ρεπεσάζ τον Δρίβα, όπου ηττήθηκε από τον Μαλδονάδο και κατάκτησε την 7η θέση μεταξύ 96 αθλητών.

Στα ρεπεσάζ αγωνίστηκε και ο Γιαννιώτης πρωταθλητής Χριστόφορος Κατσακούλας, ο οποίος  έχασε από τον Κύπριο Αλεξάνδρου.

Στα -84κ. Ανδρών ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης ήταν ασυναγώνιστος. Ξεπέρασε κατά σειρά τα εμπόδια του Φινλανδού Τουόμινεν (4-1), του Ρουμάνου Μιχαλάκε (2-0), του Ολλανδού Φαν Μούρκερκ (4-0) και του Μαυροβούνιου Μάλοβιοτς (3-0) στον ημιτελικό 3-0, για να διεκδικήσει το χρυσό την Κυριακή με αντίπαλο τον Ιάπωνα Τζούνια Έτο.

Στα +68κ Γυναικών η Κέλλυ Κυδωνάκη συνεχίζει την ανοδική  πορεία της. Νίκησε κατά σειρά τη Βραζιλιάνα Μπρίτο, 3-0 τη Γερμανίδα Λουέκε, 4-1 την Κύπρια Γιαμούκη και στον ημιτελικό 2-1 την Τουρκάλα Ουϊγκούρ. Αντίπαλός της στον τελικό της Κυριακής θα είναι η Μαντάνι από τις ΗΠΑ.