Skip to main content

Πάρτι της Νάπολι, πεντάρα στη Γιουβέντους και ξανά στο +10

REUTERS/Ciro De Luca

Η Νάπολι διέλυσε στο ντέρμπι κορυφής της Serie A τη Γιουβέντους με 5-1 και επέστρεψε σε διψήφια διαφορά από την «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο.

Ντέρμπι ήταν μόνο στα λόγια. Η… διαστημική Νάπολι διέλυσε τη Γιουβέντους με 5-1 στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Serie A, έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τους Όσιμεν και Κβαρατσχέλια που έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα. Με αυτή την νίκη οι πρωτοπόροι «παρτενοπέι» έφτασαν τους 47 βαθμούς και άφησαν και πάλι στο -10 τη «μεγάλη κυρία», κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο.

H Nάπολι έκανε ιδανική εκκίνηση στο ντέρμπι και άνοιξε το σκορ στο 14′. Μετά από σουτ του Κβαρατσχέλια, ο Σέζνι απέκρουσε και ο Όσιμεν από κοντά με το 11ο φετινό του γκολ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Η Γιουβέντους απάντησε με το δοκάρι του Ντι Μαρία στο 21′ αλλά στο 39′ oι γηπεδούχοι με υπέροχο σουτ του Κβαρατσχέλια έκαναν το 2-0.  Τρία λεπτά αργότερα, όμως, μετά από ασίστ του Μίλικ, ο Ντι Μαρία βρήκε στόχο και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Οι Ναπολιτάνοι μπήκαν… φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ραχμάνι τελείωσε ιδανικά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έκανε το 3-1. Ο Όσιμεν στο 65′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του πετυχαίνοντας το 4-1 με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κβαρατσχέλια.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν το πάρτι. Στo 72᾽ ο Ελμάς με σουτ έκανε το τελικό 5-1, με την άμυνα της Γιουβέντους να έχει τραγική εικόνα και ενώ δεν είχε δεχθεί ούτε ένα γκολ για οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια. Μάλιστα, τελευταία φορά που στο πρωτάθλημα είχε πέντε γκολ παθητικό ήταν το 1993 σε ένα ματς με την Πεσκάρα.