Skip to main content

Θάνατος Πελέ: Κριστιάνο και Νεϊμάρ αποχαιρέτησαν τον «βασιλιά»

REUTERS/Christian Hartmann/File Photo

Ο Νεϊμάρ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπαν το δικό τους «αντίο» στον ένα και μοναδικό, Πελέ.

Δύο από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησαν τον Πελέ που έφυγε το βράδυ της Πέμπτης από την ζωή, νικημένος από τον καρκίνο στα 82 του χρόνια.

Ο CR7 έγραψε:

«Τα βαθιά μου συλλυπητήρια σε όλη τη Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Edson Arantes do Nascimento. Ένα απλό “αντίο” στον αιώνιο Βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αγκαλιάζει αυτή τη στιγμή. Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, ένα σημείο αναφοράς χθες, σήμερα και για πάντα. Η αγάπη που πάντα μου έδειχνες ανταποδίδονταν σε κάθε στιγμή που μοιραζόμασταν ακόμα και από απόσταση. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα μείνει για πάντα σε όλους εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη βασιλιά Πελέ».

Ο Νεϊμάρ από τη δική του πλευρά, υπογράμμισε:

«Πριν από τον Πελέ, το 10 ήταν απλώς ένας αριθμός. Έχω διαβάσει αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η πρόταση, όμορφη, είναι ελλιπής. Θα έλεγα πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλώς ένα άθλημα. Ο Πελέ τα άλλαξε όλα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και κυρίως: Έδωσε ορατότητα στη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το status τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε αλλά η μαγεία του παραμένει. Ο Πελέ είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!»