Skip to main content

Ερντογάν: Στον Ρονάλντο έγινε μποϊκοτάζ λόγω υποστήριξης της Παλαιστίνης

Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Αυτό υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας με φοιτητές του Πανεπιστημίου Ατατούρκ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεγάλο λάτρη του ποδοσφαίρου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπήρξε αντικείμενο πολιτικού βέτο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ, λόγω της φερόμενης υποστήριξής του στην παλαιστινιακή υπόθεση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με φοιτητές του Πανεπιστημίου Ατατούρκ στην ανατολική επαρχία του Ερζερούμ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην εμφάνιση του CR7 στον προημιτελικό αγώνα με το Μαρόκο είπε ότι ο Ρονάλντο «δυστυχώς σπαταλήθηκε».

«Δυστυχώς, του επιβλήθηκε πολιτικό βέτο, επειδή είναι αυτός που υπερασπίζεται την παλαιστινιακή υπόθεση. Η αποστολή ενός παίκτη όπως ο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο με μόλις 30 λεπτά να απομένουν για τον αγώνα κατέστρεψε την ψυχολογική του κατάσταση και τον άδειασε από ενέργεια», ήταν τα λόγια του Ερντογάν για τον CR7.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει πάντως καμία αμφιβολία για το μέλλον του πολλαπλού νικητή της Χρυσής Μπάλας, καθώς «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω λάβει, ο Ρονάλντο πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία».

Όσο για τον τελικό του Κατάρ του 2022, στον οποίο ο Ερντογάν παρακολούθησε ζωντανά, στο στάδιο «Λουσάιλ»; «Η Αργεντινή άξιζε να κερδίσει και ο Μέσι ήταν καθοριστικός, παρά την ηλικία του. Αλλά ο Μπαπέ είναι το μέλλον».