Skip to main content

Η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης Αντιούχ έχασε το χρυσό μετάλλιο των Αγώνων του 2012

Η αθλήτρια δεν άσκησε έφεση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 45 ημερών και η απόφαση κατέστη οριστική και δεσμευτική.

Η (αποκλεισμένη) Ρωσίδα αθλήτρια και Oλυμπιονίκης στα 400 μέτρα με εμπόδια το 2012, Νατάλια Αντιούχ, θα χάσει το χρυσό μετάλλιο από τους Αγώνες του Λονδίνου, αφού δεν άσκησε έφεση για την τιμωρία της, ανακοίνωσε σήμερα (21/12) η Μονάδα Ακεραιότητας του Στίβου (AIU).

Η 41χρονη σήμερα Ρωσίδα νίκησε στα 400 μέτρα με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 επικρατώντας της Αμερικανίδας Λασίντα Ντέμους, η οποία θα αναβαθμιστεί σε «χρυσή» όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ενεργήσει σύμφωνα με την απόφαση της AIU.

Τον Οκτώβριο η AIU είχε αποκλείσει τα αποτελέσματα της Αντιούχ από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013, «για τη χρήση μιας απαγορευμένης ουσίας/μεθόδου».

Η απόφαση κατέστη οριστική και δεσμευτική, αφού η αθλήτρια δεν προσέφυγε εναντίον της εντός των προβλεπόμενων 45 ημερών.

«Η ΔΟΕ μπορεί τώρα να προχωρήσει στην ανακατανομή των μεταλλίων και στην ενημέρωση της βάσης δεδομένων της», σημειώνεται στην αλληλογραφία της AIU στη ΔΟΕ.

Η Αντιούχ εκτίει τετραετή αποκλεισμό έως το 2025 για παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ. Η απόφαση εκδόθηκε πέρυσι από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Αρκετοί Ρώσοι αθλητές είδαν να τους αφαιρούνται τα μετάλλια από τους Αγώνες του 2012, λόγω παραβιάσεων των κανόνων αντιντόπινγκ.