Skip to main content

Mουντιάλ 2022: Ρεκόρ παραγωγικότητας με 172 γκολ

REUTERS/Paul Childs

Το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο με την συμμετοχή 32 ομάδων και 64 αγώνες ήταν και εκείνο με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η απόφαση της FIFA να πραγματοποιήσει Παγκόσμιο Κύπελλο μεσούσης της σεζόν και όχι στο φινάλε, αποτέλεσε για πολλούς την αιτία για όσα υπέροχα είδαμε στο Mουντιάλ του Κατάρ.

Οι ομάδες παρουσιάστηκαν με περισσότερη ενέργεια, οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν… ξεζουμισμένοι από τις συλλογικές τους υποχρεώσεις και υπάρχει ένας αριθμός που έρχεται να δικαιώσει όσους μιλούν για το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών.

Η διοργάνωση στο Κατάρ πέρασε στην ιστορία ως η πιο παραγωγική, καθώς στους 64 αγώνες, σημειώθηκαν 172 γκολ και ξεπεράστηκε η επίδοση του Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 που είχαν σημειωθεί 171 τέρματα.

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η μορφή του τουρνουά, πάντως, από το 2026 θα αλλάξει, θα συμμετάσχουν 48 ομάδες, οι αγώνες θα είναι πολύ περισσότεροι και στα γήπεδα των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό αναμένεται να δούμε ακόμη περισσότερα γκολ.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές

Ο κορυφαίος ίσως παίκτης της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή του κόσμου και υλοποίησε το δικό του μεγάλο όνειρο. «Ήξερα ότι ο Θεός θα μας το έδινε, είχα το προαίσθημα ότι αυτό ήταν δικό μου» δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι.

Η ανάδειξη του «ψύλλου» σε κορυφαίο παίκτη του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είχε ως επακόλουθο τη βράβευσή του με την Χρυσή Μπάλα, δεν ήταν παρά η αναγνώριση της προσφοράς και της συνέπειάς του να ηγηθεί της Εθνικής ομάδας Αργεντινής με γκολ, ασίστ, ηγετική παρουσία, ποδοσφαιρική ποιότητα.

Πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ πάντως αναδείχθηκε ο Γάλλος σούπερ σταρ, Κιλιάν Μπαπέ, με 8 γκολ.

Τα τρία εξ αυτών ήρθαν στον συγκλονιστικό τελικό έναντι της Αργεντινής.