Skip to main content

Νίκη στην παράταση για τον Άρη

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχανε με 9 πόντους περίπου δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη, αλλά ανέτρεψε την κατάσταση με τρίποντα και βολές των Τολιόπουλου, Μήτρου-Λονγκ και πήρε τη νίκη στην παράταση.

Ο Άρης νίκησε τον Ιωνικό Νίκαιας με 97-90 στην παράταση (κανονική διάρκεια 79-79), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League και μπήκαν δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα, με την έκτη εφετινή νίκη και πέμπτη στην τελευταία εξάδα αγώνων της.

Οι γηπεδούχοι επιζητούσαν επιτακτικά τη νίκη μετά τη χθεσινή επιτυχία του Λαυρίου επί της Καρδίτσας, πρώτη φέτος για το συγκρότημα της Λαυρεωτικής, αλλά παρότι έφτασαν πολύ κοντά, καθώς προηγήθηκαν με 76-67 στα 2’ και 20’’ πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας, δεν απέφυγαν την έβδομη ήττα τους.

Με δύο τρίποντα του Τολιόπουλου κι ένα του Μήτρου – Λονγκ οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 78-76 μέσα σε διάστημα ενός λεπτού (1’ και 22’’ πριν την λήξη). Ο Χόκινς με 1/2 βολές έκανε το 79-76 για τον Ιωνικό με 50’’ να απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Με μια βολή του Μήτρου – Λονγκ και δύο του Τολιόπουλου ο Άρης ισοφάρισε σε 79-79, 31’’ πριν την λήξη. Ακολούθησε επιθετικό φάουλ του Αρσενόπουλου με 9’’ να απομένουν για το τέλος και το μακρινό άστοχο σουτ του Τολιόπουλου με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της συνάντησης.

Στην παράταση οι Θεσσαλονικείς με σερί 17-0, που ολοκληρώθηκε με πέντε πόντους του Νότε, προηγήθηκαν με 96-81 στο 44’ και πήρε τη νίκη.

Κορυφαίοι του Άρη ήταν ο Τολιόπουλος με 26 πόντους (4/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα), ο Νότε (24 πόντοι με τρία τρίποντα) και Γκούντγουιν, που πέτυχε 18 πόντους με 9/13 δίποντα, κατέβασε 10 ριμπάουντ κι έκανε 5 κλεψίματα.

Για τον Ιωνικό ο Μαυροκεφαλίδης τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους, ενώ ο Μάντζαρης πρόσθεσε άλλους 15, όλους έξω από την γραμμή των 6.75μ (5/7 τρίποντα).