Skip to main content

Γεμάτη διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα το 2023

Από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2023 οι ελληνικές θάλασσες θα υποδεχθούν σπουδαίους ιστιοπλόους και τα μεγαλύτερα ελληνικά ταλέντα, σε πολύ σημαντικές διοργανώσεις.

Επτά μεγάλους διεθνείς αγώνες Ιστιοπλοϊκούς αγώνες θα διοργανώσει η Ελλάδα εντός του 2023, έτος που αποτελεί και προ-Ολυμπιακή χρονιά.

Το διάστημα 8 με 14 Μαΐου ο Ι.Ο. Πατρών θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOIL. Θα λάβουν μέρος όλα τα μεγάλα ελληνικά ονόματα, με πρώτους τον Βύρωνα Κοκκαλάνη και τον Λεωνίδα Τσορτανίδη, οι οποίοι θα συναγωνιστούν τους κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας και θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν τη διάκριση σε γνώριμα νερά.

Θα ακολουθήσει από τις 26 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου στον Ι.Ο. Καβάλας δήμου Παγγαίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα Masters στα Finn. Μια κατηγορία που η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση με τους Μπουντούρη, Χατζηπαυλή, Παπαθανασίου, Μιτάκη και θα τρέξουν τα μεγαλύτερα ονόματα της κλάσης.

Την σκυτάλη θα πάρει ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, καθώς από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου θα διοργανώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ, κατηγορία στην οποία αυτή τη χρονική στιγμή η Ελλάδα είναι τρίτη στον κόσμο και στόχος η επάνοδος των νεαρών ιστιοπλόων μας στην κορυφή.

Από τις 22 του ίδιου μήνα έως τις 30 Ιουλίου ο Ν.Ο. Βόλου και οι Αργοναύτες θα φιλοξενήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA 4, κατηγορία στην οποία επίσης οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται σε διαρκή άνοδο.

Τον Σεπτέμβριο ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα J24, ενώ από τις 2 έως και τις 9 του ίδιου μήνα και στο πλαίσιο των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο ο αγώνας για τα WINGFOIL RACING.

Τέλος, από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου ο Ι.Ο. Βόλου Ανοιχτής Θάλασσας θα διοργανώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας PLATU 25.