Skip to main content

Η Ιαπωνία έκανε πάταγο, τερμάτισε πρώτη και πέταξε εκτός τη Γερμανία

REUTERS/Susana Vera

Με μία απίθανη ανατροπή, η Ιαπωνία νίκησε 2-1 την Ισπανία, τερμάτισε στη πρώτη θέση του έκτου ομίλου, άφησε εκτός την Γερμανία και θα παίξει με την Κροατία στη φάση των 16.

Μετά την Γερμανία, η Ιαπωνία νίκησε και την Ισπανία με 2-1, πήρε την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και άφησε στα… κρύα του λουτρού την Γερμανία που παρά την νίκη της επί της Κόστα Ρίκα επιστρέφει σπίτι της. H oμάδα από την Ασία ολοκλήρωσε μια τεράστια έκπληξη.

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στην αναμέτρηση η Ισπανία. Στο 11′ ο Αθπιλικουέτα έκανε υπέροχη μεταβίβαση και ο Μοράτα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.  Στο 23′ ο Γκόντα μπλόκαρε την προβολή του σκόρερ και το ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη στιγμή.

Η Ιαπωνία, όμως, στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να φέρει το παιχνίδι… τούμπα! Στο 48′ ο Ντοάν με δυνατό σουτ νίκησε τον Σιμόν για το 1-1 και στο 51′ ο Τανάκα μετά από ασίστ του Μιτόμα έκανε την ολική ανατροπή.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι Ασιάτες πετούσαν εκτός συνέχειας Μουντιάλ την Γερμανία και… έκλεβαν την πρωτιά από τους Ισπανούς. Με πολύ καλή άμυνα και με την Ισπανία κατώτερη των περιστάσεων οι ”σαμουράι” κράτησαν μέχρι τέλους το 2-1 και έγραψαν ιστορία!

Πρώτοι στον όμιλο, έστειλαν σπίτι τους τους Γερμανούς και θα αντιμετωπίσουν την Κροατία για μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από την άλλη, η Ισπανία θα παίξει με το Μαρόκο.